Türkiye'nin en büyük gazetecilik meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti; gazeteciler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek, gündemdeki sorunları paylaşmak amacıyla düzenlediği Babıali Günleri'nin 5'incisini 28-30 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirecek. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl olduğu gibi bu yıl da 27 Eylül 2012 saat 14.00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonu'nda Uzman Habercilik paneliyle başlayacak etkinlik, aynı akşam boğaz gezisi ile devam edecek. Organizasyonda, konser, sergi, imza günü, paneller yer alacak.

Etkinliğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, Aydın Doğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Renault, Medicana, İstanbul Sanayi Odası, İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kent Orkestrası destek veriyor.

 

KGD, STANT AÇACAK
Davet üzerine şenliğe Anadolu'dan katılan iki basın örgütünden biri olan Karaelmas Gazeteciler Derneği, Zonguldak'ta çıkan yerel gazetelerin yanı sıra kitap ve broşürlerin sergilendiği stant açacak ve İstanbullulara ücretsiz gazete dağıtıldı. KGD üyesi Araştırmacı-Yazar Kadir Tuncer, her zaman olduğu gibi stantta gönüllü olarak görev yapacak.

 

GAZETECİLİK NEREYE GİDİYOR?

Gülhane Parkı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Konferans Salonu ve Basın Müzesi'nde gerçekleştirilecek etkinlikler, her yıl olduğu gibi bu yıl da radyo ve TV'lerin canlı yayınlarıyla medya ve halkı birleştirecek. Etkinliklerde ayrıca yer alan panellerde birbirinden önemli konular, deneyimli gazetecilerin katılımıyla gerçekleşecek. Panellerde Uzman Habercilik, Gazete Çalışanları Ne Kadar Özgür?, Evrensel Kültür Perspektifinde Muhafazakar Sanat, Gençlerin Gözünden Medya, Türkiye Olimpiyatlara Hazır mı? gibi birbirinden önemli konu başlıkları yer alacak.

 

4 SERGİ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Ayrıca etkinlik boyunca Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Rum Vakıfları Destekleme Derneği İstanbul Basın Tarihinde (1830-1914) Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi, Aydın Doğan Vakfı Dünya Çizerlerinden Medyaya Bakış Karikatür Sergisi, İETT Omnibüsten Metrobüse Fotoğraf Sergisi, Jülide Burgucu'nun İklimler Resim Sergisi de TGC'nin Basın Müzesi'nde izleyicilerle buluşacak.

İstanbul'un en güzel mekânlarından Babıali'de İBB Kent Orkestrası Oda Müziği Grubu, etkinlikte yer alan isimler arasında. Bu arada Mustafa Tatlıtürk, Leyla Ünver Türk, Ahmet Turan, Özgür Doğan, Murat Akaya konserleri de etkinlikte sizleri bekliyor.

 

İMZA GÜNLERİNDE KİMLER VAR?

Gülhane Parkı'nda düzenlenecek imza günlerinde ise; Nail Güreli, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız, Deniz Banoğlu, Önder Balıkçı, Emin Karaca, Hikmet Altınkaynak, Orhan Koloğlu, Nazım Alpman, Nazır Şentürk, Nurullah Can, Osman Şenkul gibi değerli isimler yer alacak.

 

ETKİNLİK TAKVİMİNDEN BAZI BAŞLIKLAR

Gazeteciliğin usta isimleri bu panelde uzman habercilik konusunu masaya yatıracak Moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Hürriyet Gazetesi Ekonomi Yazarı Vahap Munyar'ın yapacağı 27 Eylül 2012 Perşembe günü saat 14.00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonu'ndaki Uzman Habercilik  panelinde Hürriyet Gazetesi Muhabiri Arda Akın, Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım, Literatür Dergisi Yayın Yönetmeni, Eğitim ve Sağlık Muhabirleri Derneği Başkanı Ziyneti Kocabıyık ve Cumhuriyet Gazetesi Eğitim Editörü Figen Atalay konuşmacı olarak yer alacak.

28 Eylül 2012 Cuma günü saat 14.00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonu'ndaki Gazete Çalışanları Ne kadar Özgür? panelinin moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç üstleniyor. TGC Genel Sekreteri ve HTV İç Yapımlar Direktörü Sibel Güneş, Gazeteci Ferai Tınç, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi, gazete çalışanlarının ne kadar özgür olduğu konusunu farklı açılardan mercek altına alacaklar.

29 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 14.00'de TGC Basın Müzesi Çemberlitaş'daki  Evrensel Kültür Perspektifinde Muhafazakar Sanat paneli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili ve Evrensel Gazetesi Yazarı Turgay Olcayto'nun yönetecek. Panele TGC Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Özdemir, Yapı Kredi Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş, Yazar-Türk Edebiyatı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Beşir Ayvazoğlu, Yazar-Sanat Tarihçisi Gürol Sözen katılıyor.

30 Eylül 2012 Pazar günü saat 11.00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonu'ndaki Gençlerin Gözünden Medya panelinin moderatörlüğünü TV8 Danışma ve İcra Kurulu Üyesi Gökmen Karadağ yapacak. Panelde; İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Burak Ersoy, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Ebru Tepeler, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Gizem Uysal, İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Iraz Ateş, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Hüseyin Aldemir, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Funda Tekin, Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Melis Durgut'un katılacağı panelde gençlerin medya hakkında neler düşündükleri, medyadan beklentileri masaya yatırılacak.

30 Eylül 2012 Pazar günü saat 14.00'de TGC Burhan Felek Konferans Salonu'ndaki Türkiye Olimpiyatlara Hazır Mı? panelinin moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi ve TSYD İstanbul Şubesi Başkanı Arif Kızılyalın yapıyor. Dünya Spor Yazarları Birliği(AİPS) 1.Başkan Yardımcısı Esat Yılmaer, Sabah Gazetesi Spor Yazarı Gürcan Bilgiç, NTV Spor Yorumcusu Mert Aydın ve Eurosport Anlatıcısı Caner Eler katılıyor.

 

SERGİLER SÜRECEK

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Rum Vakıfları Destekleme Derneği İstanbul Basın Tarihinde (1830-1914) Rum Yayıncı ve Gazeteciler Sergisi 29 Eylül 2012 tarihinde saat 16.00'da TGC Basın Müze'si Müze Katında açılacak. Sergi, 11 Ekim'e kadar 10.00- 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Aydın Doğan Vakfı Dünya Çizerlerinden Medyaya Bakış Karikatür Sergisi, TGC Basın Müzesi A-F-B Salonu'nda 28 Eylül-11 Ekim 2012 tarihleri arasında saat 10.00-18.00 arasında gezilebilecek.

İETT Omnibüsten Metrobüse Fotoğraf Sergisi, TGC Basın Müzesi C Salonu'nda yer alacak. 28 Eylül -11 Ekim 2012 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak olan sergiyi 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

Jülide Burgucu'nun İklimler isimli suluboya resim sergisi de TGC Basın Müzesi D Salonu'nda yer alacak. Sergi, 28 Eylül-11 Ekim 2012 tarihlerinde saat 10.00-18.00 arasında sanatseverlerle buluşacak.

 

GÜLHANE PARKI'NA BEKLİYORUZ

İmza Günleri ise Gülhane Parkı'nda. 28 Eylül 2012 Cuma günü saat 12.00-14.00 arası Deniz Banoğlu, Önder Balıkçı, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız Gülhane Parkı'nda olacak. 29 Eylül 2012 Cumartesi Hikmet Altınkaynak, Orhan Koloğlu, Nazım Alpman, Nazır Şentürk saat 12.00-14.00 Gülhane Parkı'nda. 30 Eylül 2012 Pazar saat 15.00-17.00 Nail Güreli, Nedim Şener, Nurullah Can, Osman Şenkul okurlarıyla buluşacak.

 

ŞİİR DİNLETİSİ

Mehmet Mahmutoğlu'nun şiir dinletisi, 28 Eylül 2012 Cuma günü saat 18.00-18.30, 29 Eylül Cumartesi ve 30 Eylül Pazar günleri ise  saat 16.30-17.00 arasında sevenleriyle buluşacak.

İBB Kent Orkestrası Oda Müziği Grubu, 28 Eylül Cuma günü saat 19.00'da Basın Müzesi'nde gerçekleşecek olan etkinliğin açılışında sahne alacak. Saat 20.00'de İBB Şehir Tiyatroları Gülhane Parkı'nda Mutlu İnsanlar Fotoğrafhanesini sahneleyecek. Saat 21.30'da ise Mustafa Tatlıtürk, konser verecek.

29 Eylül 2012 Cumartesi günü ise Özgür Doğan Barış TV Konseri saat 17.00-18.00, İBB Kent Orkestrası/Sanat Müziği saat 19.00-20.00 saatleri arasında sahne alacak. Saat 21.00'de ise Leyla Ünver Türk Halk Müziği konseri sanatseverlerle buluşacak. 30 Eylül Pazar günü saat 17.00-18.00'de Murat Akkaya Barış TV Konseri'nin ardından saat 18.00'de etkinliği destekleyen ve katılan kurumlara plaket-sertifika töreni yapılacak, İBB Kent Orkestrası (Pop Müziği) 19.00-20.00 arasında tekrar sahne alacak. Etkinlik, 21.00'de Ahmet Turan konseri ile sona erecek.

 

ETKİNLİĞE KİMLER KATILIYOR?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Basın Müzesi, TGC Bizim Gazete, Anadolu Ajansı, Akşam Gazetesi, Barış TV, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Birgün Gazetesi, Ceyhan Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesi Kitap Kulübü, Doğan Kitap, Doğan Egmond, ESKADER, Horoz Gazetesi/Denizli, Hürriyet Gazetesi, İETT, İMÇ TV, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği, Kadirli Gazeteciler Derneği, Kanal Urfa, Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği, Karikatürcüler Derneği, Klasik Otomobilciler Derneği, Kentim Gazetesi, Radyo 7, Radyo Liva, Radyo Turkuaz, Sabah Gazetesi-Turkuaz Kitap, Star Gazetesi-24 TV, TGRT, Trabzon Medya Platformu, TRT, Türk Kalp Vakfı, Türkiye Gazetesi, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Yeniçağ Gazetesi, Yeni Şafak Gazetesi, Yeşilay, Yurt Gazetesi.