Çaycuma Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa yaptıkları projede 55 bedensel engelliye tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Sandalye dağıtım törenine; Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel, AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Bostancı, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Taşçı, Engeliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Özgür Uslubaş, İşçi Emeklileri Derneği Başkanı Nizamettin Aydoğan, Muhtarlar Derneği Başkanı Cemil Usluer, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, bedensel engelliler ve vatandaşlar katıldı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Özkan, Bizler derneğin belediyemize göndermiş olduğu yazıyla birlikte harekete geçtik. Bu vesileyle başta dernek başkanımıza teşekkür ediyorum dedi.
Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Taşçı ise, Belediye Başkanı Mithat Gülşen'e ve Kültür Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan'a teşekkür ederek, Türkiye'de 9 milyon bedensel engelli insanımız var. Bu sorun ülkemizin çok önemli bir sorunudur. Bizim yaptığımız tekerlekli sandalye yardımı 27 bin adeti geçmiş bulunmaktadır. Şuanda 250 bin adet vatandaşımız tekerlekli sandalye bekliyor. Daha fazla bedensel engelliye ulaşmamız için duyarlı vatandaşlarımızın bizlere destek olmasını bekliyoruz. Çaycuma'da değerli destekçilerimiz olduklarını biliyoruz. Onlara da teşekkür ediyoruz diye konuştu.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, emeği geçen herkese teşekkür ederek, belediye olarak hiçbir bedel ödemeden ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara bu tekerlekli sandalyeyi dağıttıklarını ifade etti. Gülşen şunları söyledi:
İçinde bulunduğumuz Mayıs ayı Engelliler Haftasıydı. Bizde belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün gayretleriyle, engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan tekerlekli sandalye dağıtımıyla ilgili olarak bir tören gerçekleştirmek istedik. Bu sandalyelerin tamamı hayırsever vatandaşlarımızın çabaları ile alınmış olup, bizlerde belediye olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtımını yapacağız. Ayrıca belediyemiz olarak engellilerimizin ihtiyacı olan ve engellilerin sıkıntılarını azda olsa giderebilmek için hizmetimize devam ediyoruz.
Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel de, kendisinin de engelli olduğunu ifade ederek, Türkiye'de 9 milyon vatandaşın bedensel engelli olduğunu ve ihtiyaçları giderebilmek için dernek kurarak bu faaliyetleri sürdürdüklerini belirtti. Konuşmaların ardından plaket törenine geçilirken, Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık tarafından Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel'e plaket ve çiçek verildi. Bedensel Engelliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Taşçı'ya ise, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ve Belediye Başkanı Mithat Gülşen tarafından Çaycuma'yı tanıtan şilt ve plaket takdim edildi.
Daha sonra, 55 ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye dağıtıldı.