Karadeniz Ereğli ilçesi Özbaşakçı Sanat evi tarafından eğitmen Vasfiye Bostan'dan ders alan yaklaşık 55 sanatçının tualine resmettiği resimler düzenlen sergi tören ile açıldı. Yoğun katılımın olduğu açılışta, öğrencilerin resimleri büyük beğeni topladı.


Ereğli’de 60 yıl öncesine dayanan Özbaşakçı Sanat Evi tarafından 12-17 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak resim sergisi Atatürk Kültür Merkezi sergi salonunda açıldı. Düzenlenen açılışa Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Kadın Gücü Kooperatif Başkanı olan eşi Neriman Posbıyık, Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Özel Kalemi Faruk Deniz, Önceki dönem Karadeniz Bölge komutanı Emekli Tuğgeneral Taner Gün, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Soner Yavuz, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Dernek ve oda başkanları ile davetliler katıldı.
Açılış öncesi minik öğrenciler hazırladıkları SANAT isimli şiir ve kompozisyonlarını okudu. Konuşma için kürsüye davet edilen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Özbaşakçı Sanat evi öğrencilerini tebrik etti.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın konuşmasının ardından açılış gerçekleştirildi. Öğrencilerin resimleri sergiyi gezenlerin büyük beğenisini topladı. Sergi 17 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.