Son günlerde havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle Zonguldak Belediyesine ait Kapuz Plajı Dinlenme Tesislerine vatandaşlar çok büyük bir ilgi gösteriyor. Özellikle hafta sonları ve bayanlar gününde denize giren vatandaşların sayısının 3-5 bin kişiyi bulduğu belirtiliyor.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan su analizi ve tahlilleri neticesinde su değerlerinin normal çıkması nedeniyle halkın yoğun bir ilgisi ile karşılaştıklarını belirten Kapuz Plajı Dinlenme Tesis Amiri Hayri Topçuoğlu, yaptığı açıklamada, “Kapuz plajımız uzun yıllardan bu tarafa ilk defa yapılan yeniliklerin sonrasında modern ve sağlam bir şekilde halkımıza hizmet vermenin mutluluğu ve huzurunu yaşamaktayız.
Burada mesai arkadaşlarımızla birlikte tam bir ekip ruhu içersinde disiplinli bir şekilde halkımızın rahat ve huzurlu bir şekilde denize girebilmeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstermekteyiz.
Plajımızda mini havuzumuzun yanı sıra bayanlar gününde canlı müzik ve aerobik ve bununla birlikte zayıflama seansları düzenlemekteyiz. Bizim bu çalışmalarımızda Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir’in büyük bir desteğini görüyoruz.
Sezon başından bu tarafa boğulma tehlikesi yaşayan 30’a yakın vatandaşı Cankurtaran ekibimizle birlikte suyun içersinden çıkartarak kurtardık” dedi.
Plajdaki tek sıkıntının bir sağlık memurunun olmaması olduğunu belirten Hayri Topçuoğlu, “Önümüzdeki günler içersinde başlayacak olan mübarek Ramazan Ay’ı içinde halkımızın rahat bir şekilde denize girebilmeleri için plajın çeşitli yerlerine altı tane projektör takıldı. Vatandaşlarımız isterlerse burada iftarlarını açıp sahura kadar da rahat bir şekilde denize girip eğlenebilecekler“ dedi.