Alaplı Belediyesi 17. Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında 56 çocuk sünnet ettirilecek.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 29 Temmuz Cuma günü yapılacak 17. Geleneksel Sünnet Şöleni için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “Bu yıl, ülkemizin içinden geçtiği zor süreçten dolayı, sünnet şöleninin eğlence bölümünü iptal ettik. 29 Temmuz Cuma günü sünnet çocuklarımızın giyindirilmesiyle başlayacak sünnet şölenimiz, sünnet çocuklarımızın belediyemizi ziyareti, Belediye binası önünden Hükümet Konağı’na kortej yürüyüşü, Kaymakamlık makamını ziyaret, Belediye binamızın önünde çocuklarımıza hediyelerinin verilmesi,  Kuran-ı Kerim ve dua okunmasıyla sona erecek. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu nedenle sünnet şöleninin eğlence bölümünü iptal etmenin daha uygun olacağını düşündük.“ dedi.

Başkan Tekin, çocukların sünnetlerinin de 1 Ağustos ve 3 Ağustos tarihlerinde Kdz. Ereğli Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılacağını belirterek, “ Çocuklarımız gruplar halinde sünnet edilerek erkekliğe ilk adımı atacaklar. “ dedi.

PROGRAM:

Saat:08.00- Sünnet çocukları ve ailelerinin

                    Belediyemiz önünde toplanması ve giyindirilmesi

        09.30- Belediye Başkanlığını ziyaret

        10.00- Kortej (Belediye binasından Hükümet Konağına)

        10.30- Kaymakamlık makamını ziyaret

        11.30- Kuran ve dua okunması

 

NOT: 1 Ağustos ve 3 Ağustos tarihlerinde çocuklarımız 3 grup halinde Kdz. Ereğli Özel Anadolu Hastanesi’nde sünnet ettirilecektir.