Zonguldak'ta, gönüllü kan bağışçısı 57 yaşındaki Hasan Yukuşar, doğum gününde 52. kez kan bağışında bulundu.  Zonguldak'ta, ev ve işyerlerinde boya badana yaparak geçimini sağlayan Hasan Yukuşar, doğum gününde kan bağışladı. Yukuşar, 2006 yılında da Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kadavra olması için vücudunu bağışlamıştı. Uzun süre önce eşinden boşanan ve çevresinde 'Kadavra Hasan' olarak tanınan Hasan Yukuşar, 1999'dan bu yana Kızılay Kan Merkezi'ne 51 ünite kan bağışında bulundu. Hasan Yukuşar, en fazla kan veren donör unvanıyla bronz, gümüş ve altın madalya ile ödüllendirildi.
Hasan Yukuşar, vatandaşlara çağrıda bulunarak şöyle dedi: "Benim yapabileceğim en güzel olaylardan biri buydu. Doğum günümde bir insana can vermek çok güzel bir duygudur. Yaklaşık 5-6 yıl önce kendimi fakülte hastanesine kadavra olarak bağışladım. Türkiye'de beşinci kişiyim, Zonguldak'ta ise tekim. Öldükten sonra vücudum ne işe yarayacak. Hiç olmazsa, ben öldükten sonra organlarımla hayat kurtaracağım. Ellerim, ayağım, kolum başka insanlara nakil olacak demiştim, şu an ayak ve kol nakli başladı. Belki ileride başka bir şeyler de olacak. Bunların hepsi gerçekleşiyor. İlla muhtaç mı olmak gerekiyor, 75 milyonluk ülkede kendini bağışlayan beş kişiyiz. Bu durum bence üzücü bir olaydır. Böbrek nakli bekleyen insanları, acı çeken insanları düşünün. Ben öldükten sonra organlarım toprakta çürüyeceğine iki kişinin hayatını kurtarsın. Şu an vereceğim kan bile belki bir çocuğa gidecek."
Zonguldak Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Ömer Selim Alan ise, Hasan Yukuşar'ın davranışının herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.