Amatör olarak resim ve desen tasarımıyla da ilgilenen, açtığı birkaç sergiyle bu alandaki yeteneğini gözler önüne seren "Sanat Güneşi" Zeki Müren'in bir nota defterine çizdiği karakalem kadın portreleri, Beyazıt'taki bir sahaf dükkanının tozlu raflarından 57 yıl sonra gün yüzüne çıktı.
Zeki Müren'in, kendi imzasını "01.07.1954, Zonguldak" tarihiyle birlikte attığı kadın portresi, alıcısını bekliyor. Çizimin, bir konser için Zonguldak'a gelen Müren'in, Zonguldak'ta çizdiği tahmin ediliyor.
Türk Sanat Müziği'nde ayrı bir yere sahip olan Zeki Müren, ölümünün 15'inci yıl dönümünde farklı bir yönüyle gündeme geldi. Besteci ve ses sanatçısı kimliğinin yanı sıra resim ve desen tasarımına da ilgi duyan Müren'in karakalemle çizdiği kadın portreleri, bir sahaf dükkanında Osmanlıca-Arapça yazma eserler araştıran genç bir sahaf tarafından, tesadüf eseri bulundu.
Altında Zeki Müren'in imzası bulunan portreye ilişkin açıklama yapan sahaf Ali Rıza Kurum, kendisi gibi sahaf olan babasının Anadolu'nun neresine, hangi amaçla giderse gitsin, Arapça-Osmanlıca yazma eserler topladığını söyledi.
Fatih Çarşamba'da sahaf dükkanlarının olduğunu belirten Kurum, Anadolu'nun çeşitli yerlerinden topladıkları kitapların bakımlarını ilk olarak burada yaptıklarını ve eserleri yeniden hayata kazandırdıklarını ifade etti. Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğrencisi olan Kurum, babadan kalma bir alışkanlık olarak kendisinin de sürekli olarak sahafları ve ikinci el kitap alım satımı yapan yerleri gezdiğini söyledi.