Zonguldak Valiliği İl Gıda ve Orman Müdürlüğü, 6 bin 200 işletmenin denetlendiği, 575 numune alındığı ve 200 şikayetin sonuçlandırıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, İl Müdürlüğü tarafından gıda denetimleri yoğun biçimde devam ettiği, 2018 yılı içerisinde toplam 6 bin 200 işletmenin denetlendiği, 575 numune alındığı ve yaklaşık 200 şikayetin de sonuçlandırıldığı belirtildi.

Nisan 2018 döneminde Zonguldak il genelindeki hazır yemek hizmeti veren firmalardan alınan bir numunede Türk Gıda Kodeksine aykırı sonuç çıkması üzerine gerekli adli ve idari işlemler başlatıldığı belirtilen açıklamada, "Kurumlar bilgilendirilerek risk teşkil eden durumların önüne geçilmesi için önlemler alınmıştır. Yaşanan olumsuzluklar ile ilgili ilimiz genelinde aynı hafta 48 numune daha alınmış ve bu numunelere ek olarak müdürlüğümüz tarafından son 6 ay içerisinde et tür tayini analizlerin için alınan numunelerin bütün sonuçlarının mevzuata uygun olduğu tespit edilmiştir. Halkımız güvenilir gıdaya ulaşması için Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen denetimler hız kesmeden devam edecektir"