Kilimli Belediyesi tarafından halka yönelik olarak düzenlenmekte olunan Geleneksel Feshane Şenlikleri 15-20 Ağustos tarihleri arasında altı gün boyunca yapılacak.
Kilimli Belediyesi Sosyal Tesislerinde yenilecek iftar yemeğinden sonra, ramazan ayının konseptine uygun olarak Belediye Sosyal Tesislerine girişin yanındaki 'Gösteri Alanı'nda çeşitli Feshane Şenlikleri yapılacak.Ramazan Etkinlikleri Programına tüm Zonguldak halkını davet eden Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, İftarlarımıza zadece ihtiyaç sahibi olan insanlarımızı değil, esnafından tutunda da bu sevaba dahil olmak isteyen ve nail olmak isteyen tüm arkadaşlarımızı, esnaflarımızı, vatandaşlarımızı davet ediyoruz.
 İftar yemeğinden sonra, ramazan ayının konseptine uygun olarak Sosyal Tesislerimizin girişindeki 'Gösteri Alanı'nda Hacivat-Karagöz, Kanto, Orta Oyunu, Mehter, Semazen, Robot Gösterileri, Tasavvuf Müziği, Aşuk-Maşuk, Tahta Bacak, Kukla, Türkü Dinletisi, Animasyon, Fasıl, Meddah, Jönglör (Sihirbaz) Ateşbaz gibi kültürel etkinliklerimiz olacak.
Çocuklarımızın bunları görerek, onların da yarın bir gün çocuklarına, torunlarına; 'bizim zamanımızda Hacivat-Karagözler vardı.
Feshane Şenlikleri vardı. Biz bunları izledik. Orta oyunlarını, kantoları gördük' demelerini, yani kültür mirasımızı gelecek kuşaklara aktarmalarını istiyoruz. Tüm çalışmamızın asıl amacı budur dedi.