Türkiye Taşkömürleri Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğünde olduğu iddia edilen yağma, kişi hürriyetinden alıkoymak, senet imzalatmak ve bıçakla tehdit etmek suçları ile 6 kişi Zonguldak Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından gözaltına alındı.

 

Merkez Mahallesinde bulunan Kozlu TTK Müessese Müdürlüğünde önceki gün saat 23.30 sıralarında meydana gelen olay ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde:

“Müşteki İ.G., şüpheli Y.K. ile alacak verecek meselesi yüzünden aralarında husumet bulunduğunu, işten çıkıp eve gideceği esnada Y.K.’nin yanında bulunan diğer S.C., R.E., S.G., M.Ö., ve A.Ö., ile birlikte kendisini minibüse bindirerek darp ettiklerini ve zorla senet imzalatmaya çalıştıklarını, şüphelilerin kendisini bıçak çekerek tehdit ettiğini ve Ereğli yolu üzerindeki ormanlık alana götürdüklerini beyan etti. Jandarma görevlileri tarafından yapılan araştırmalarda araç Ereğli yolu Soğansuyu mevkisinde içerisinde müşteki ve şüpheliler ile birlikte yakalanmıştır, araç içinde yapılan aramalarda 2 adet bıçak bulunmuş, iddia edilen senet bulunamamıştır. Müştekinin hayati tehlikesi yoktur şeklinde doktor raporu alınmış, şüpheli şahıslar yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır”