Çaycuma'ya bağlı Çayır Köyü'nde, 6 kişiyi öldüren Şafak Köksal, ağabeyi İsmail Köksal ve babası İsmail Köksal ile birlikte önceki akşam saatlerinde Zonguldak Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemede yaklaşık 4 saat ifade veren Şafak Köksal, 'Tasarlayarak adam öldürmek', 23 yaşındaki İsmail Köksal ise, 'Suça yardım ve yataklık etmek' suçlamasıyla tutuklandı. Baba İsmail Köksal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haber Merkezi: Ağabeyi ile birlikte jandarmalar arasında adliyeden çıkarılan Şafak Köksal, gazetecilerin cinayeti neden işlediğine yönelik sorularını yanıtsız bıraktı. Şafak Köksal ve İsmail Köksal, Zonguldak Merkez Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulacak.

'ONLAR BENİM ÇOCUĞUMU VURSAYDI, BU KADAR CANIM YANMAZDI'
Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli 55 yaşındaki İsmail Köksal, iki oğlunun kelepçelenerek götürülmesinin ardından adliye önünde büyük üzüntü yaşadı. İsmail Köksal, Şafak Köksal'ın ormanlık alanda kayınpederi, kayınvalidesi ve 2 baldızını öldürdükten sonra ağabeyini telefonla arayarak durumu anlattığını belirterek, "Olayı yaptıktan sonra ağabeyini arayıp, 'motorla gel beni al' demiş. Yarı yolda buluşmuşlar. Motorla köye gelirken de görmüşler. Büyük oğlum, bu yüzden suça yardım etmekle suçlanıyor" dedi.
Köroğlu ailesinin, torunlarını oğluna göstermediklerini, kayınpederinin de köyde silahla sık sık karşısına çıkarak oğlunu tahrik ettiğini iddia eden İsmail Köksal, şöyle konuştu: "Oğlumun böyle bir şey yapacağını tahmin etmemiştik. Hiç böyle bir şey düşünmedik. 15-20 gün sonra boşanma mahkemeleri vardı. 'O zaman çocuğu alırız' diyordum, ama olmadı, beklemedi. Mahkeme olmadan iş bitti."
Olayda kullanılan tüfek ile tabancanın birinin kendisine, diğer tabancanın ise ölen Hüseyin Köroğlu'na ait olduğunu, olay sırasında oğlunun kayınpederinin üzerinden tabancayı aldığını söyleyen İsmail Köksal, 1 ay önce de oğlunun gelinine tokat attığını, ancak gelininin jandarmayı arayarak, 'kocam beni dövdü, her yerimi çürüttü' dediğini, bunun üzerine sinirlenen oğlunun korkutmak amacıyla yere doğru tüfek ile ateş ettiğini söyledi. Oğlunun gelinini dövmediğini, her evde olduğu gibi küçük tartışmalar yaşadıklarını ileri süren İsmail Köksal, katliamda ölen Köroğlu ailesi için de, "Benim canımdı onlar. Yazık. Onlar benim çocuğumu vursaydı, bu kadar canım yanmazdı. Ben bir tane gömerdim, onlar 6 tane gömdü. Ne yapalım, başa gelen çekilir" diye konuştu.