Yaşanan köprü faciasında arama çalışmaları sürerken, öğrenci taşıyan bir
minibüsün kazadan 6 saniye ile kurtulduğu ortaya çıktı.

Çaycuma'daki köprünün göçmesi sonucu sulara kapılmıştı. Olayın üzerinden geçen 16. gününde, henüz bulunamayan 8 kişiyi arama çalışmaları sürerken, köprüden geçen bir öğrenci servisinin ise 6 saniye ile kurtulduğu ileri sürüldü. Olay günü İsmail Örenbaş'ın idaresinde Yolgeçen köyüne yolcu taşıyan minibüsü solladığını belirten Turan Erişoğlu, kendisinin ve minibüsün içerisinde bulunan 27 öğrencinin ise köprüde yaptığı hız nedeniyle kazadan kurtulduğunu kaydetti. Olay günü Ahatlı köyüne öğrenci taşıdığı servisi tamamlayarak, durakta bekleyen ve aynı köye götüreceği yolculara yetişebilmek amacıyla hız yaptığını anlatan Erişoğlu, olay gününü şöyle anlattı: 
"Rahmetli İsmail arkadaşımız, benden önce yola çıkmıştı. Işıklarda onun arkasındaydım. Köprünün girişine kadar arkasında gittim. Kornaya bastım, bana yol verdi. Geçtim, köprünün üzerinde minibüs sallandı. Ben de rüzgardan zannettim. Aklıma başka bir şey gelmedi. Köprünün çıkışında amcamın oğlu telefon etti. Bana, 'köprü göçtü' dedi. Ben inanmadım, şaka yaptığını zannettim. Ben yoluma devam ettim. Öğrenci servisini tamamladıktan sonra dönüşte baktım, psikolojim bozuldu. O gün bende olabilirdim. O gün beni kurtaran 6 saniye oldu. Ben hiçbir zaman sollama yapmazdım. Cuma günü olduğu için öğrenci servisim vardı, öğrenci servisini yapıp tekrar yolcu almaya gidecek olmam nedeniyle biraz süratliydim. Beni hız kurtardı. Köprünün üzerinde 60-65 km hızla geçtim."  
Olaydan sonra kendisinin ve taşıdığı öğrencilerin sağlam köprünün üzerinden geçmeye korktuğunu belirten Erişoğlu, ilçede her Cuma günü pazar kurulması ve köprü çıkışındaki kırmızı ışıklar nedeniyle köprü üzerinde uzun araç konvoylarının oluştuğunu söyledi.
Cuma günleri trafiğin hafifletilmesini isteyen Erişoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Cuma günleri köprünün çıkışında kırmızı ışık yandığı zaman köprüde konvoy oluşuyor. Bu olaydan sonraki Cuma günü de trafik nedeniyle köprünün üzerinde durduğumda, öğrenciler korktu.
Köprü yıkılacak diye kafalarında kuruyorlar. Ya polisler trafiğe yardımcı olsunlar ya da sağa dönüşteki kırmızı ışığı iptal etsinler. Trafikte kalabalık olduğu için büyük riskte taşıyor."