Kdz.Ereğli'de açılan, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi"ni 60 günde 60 bin kişi ziyaret etti.

 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ve sonrasının fotoğraflarla anlatıldığı serginin yurtiçi ve yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

 

YURT İÇİ VE DIŞINDAN ZİYARETÇİ

Abdi İpekçi Sergi Salonu'nda açılan ve toplam 160 fotoğrafın yer aldığı serginin gördüğü ilgi nedeniyle bir süre daha açık kalacağını anlatan Uysal, "Almanya, Hollanda, Belçika, Avustralya, Japonya, Çin, Fransa başta olmak üzere pek çok ülkenin yanı sıra Türkiye'nin hemen hemen her ilinden ziyaretçi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

"TARİH SAYFALARINDA YER ALACAK"

Bölge tarihinde ilk kez bu kadar uzun bir serginin sürdüğünü belirten Uysal şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz darbe girişini ne unutacağız ne de unutturacağız. Türk halkının yazdığı bu tarihi, tarih sayfaları altın harflerle yazacaktır. Açtığımız sergi 60 gün oldu ama ziyaretçi ağırlamaya devam ediyor. Ereğli tarihinde belki de bölge tarihinde ilk kez bir sergi bu kadar açık kalıyor. 60 Bin kişinin gelerek bu sergiyi gezmiş olması, bu konudaki duyarlılığın ne kadar yüksek olduğunun da bir göstergesidir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında da gün boyu sergi her zamankinden daha fazla bir ziyaretçiyi ağırladı. "

 

15 bin kişi imza attı, parmak izi verdi

Sergi salonunda oluşturulan, "Bu vatan için kanımı son damlasına kadar vermeye hazırım" köşesinde de vatandaşların gönüllü olarak imza atıp parmak izi verdiğini anlatan Uysal, alınan parmak izleri ve imzaların kitap haline getirilerek Cumhurbaşkanlığına gösterileceğini sözlerine ekledi.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)