Dünya Tavla Federasyonu (WBF) Türkiye 2019 Ulusal Tur Tavla Şampiyonası'nın beşinci etabı Kdz.Ereğli'de başladı.
WBF Türkiye Temsilcisi Arda Fındıkoğlu, ilçedeki Keleşler Park Otel'de düzenlenen şampiyona öncesi gazetecilere yaptığı açıklamasında, şampiyonanın 19 yıldır gerçekleştirildiğini söyledi.

Ülke genelinde 9 etapta tamamlanan organizasyonun bir ayağının Ereğli ilçesinde yapıldığını anlatan Fındıkoğlu, "Ülke genelinde aralarında kadınların da yer aldığı, 23’ü Ereğli’den toplam 64 sporcumuz bu etaba katılıyor. Bayan oyuncu sayısının her geçen gün artması, şampiyonaya daha da bir ciddiyet getiriyor. Şampiyonamız 9 ayrı etkinlikten oluşuyor. Burada tavla severleri 2 gün sürecek etabımızda tavlaya doyurabileceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Tavlanın, Türkiye’de halen spor dalı değil, bir oyun olarak kabul edildiğine dikkat çeken Fındıkoğlu, şunları söyledi:
"Ancak tavla, ‘şans oyunundan strateji oyununa doğru’ her geçen gün daha büyük kabul gördüğü de bir gerçektir. Türkiye’de de her geçen gün daha da değer kazanmakta olan bir oyun. Lisans uygulaması henüz olmayan tavlada 18 yaşını doldurmuş her insan bu tür faaliyetlerde yer alabilir.  Onlar yer aldıkça, camia büyüdükçe de tavla oyunu daha saygın ve geçerli bir spor dalı olmaya doğru gidecektir"