Çaycuma ilçesine bağlı Yakademirciler köyüne Zonguldak Valiliği tarafından kurulan soğuk hava deposu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali Ali Kaban, törende yaptığı konuşmada, açılışını gerçekleştirdikleri soğuk hava deposunda bulunan 657 bin lale soğanını çiftçiye hibe ettiklerini söyledi.

Soğanların tarlaya dikilmesiyle sezon sonunda 2 milyon lale soğanı beklediklerini ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"Bu konu ilk gündeme geldiğinde itiraz edenler oldu. Ama biz itiraza bakmadık. Çünkü hayırlı bir iş başlamış. Bu hayırlı işin devamı gerekiyordu. Bu konuda gerekli ödeneği valiliğimize ayrılmış ödenekten sağladık. İnşallah buranın daha da büyümesini bekliyoruz. Ayrıca Gökçebey ilçemizin böyle bir talebi vardı. Onu da karşılayacağız. Çünkü birbirimize zararımız olmaz. Ne kadar çok üretirsek o kadar verim alırız. Lale soğanının çok piyasası var. Valilik olarak her türlü desteği vermeye hazırız."




İlçeye bağlı Nebioğlu beldesinde bir tarım lisesinin eğitim-öğretime açıldığını anlatan Ali Kaban, şunları kaydetti:

"Beldede boş bir okul bulduk. O okulu tarım lisesi olarak eğitim öğretime açtık. Yakın zamanda müdürünü atayacağız. Lisemiz değerli bir lise olacak. Bölgemiz insanının çocuklarının kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz. Yüz dönümlük uygulamalı bahçesiyle bölgemizde oluşacak tarım ve hayvancılık anlamında sinerjinin merkezi olacak. Milli Eğitim Müdürümüz bu ayın sonuna kadar kayıt aldırma işlemine başlıyor. Bu işe meraklı olanların çocuklarını buraya göndermeleri hususunda teşvik etmelerini istiyorum."



Kaban, Sera Organize Sanayisi için planlamanın hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, "Bir yıl içerisinde bitirmemiz lazım. Arkadaşlar güzel bir takvim çıkardılar. Bu takvim doğrultusunda 600 dönüm üzerinde organize seracılık bölgesi kurulacak. Tarım fuarı tuttu. Özellikle manda yetiştiriciliği konusunda ciddi çalışmalarımız olacak. Çaycuma’da güzel şeyler oluyor, olmaya da devam edecek." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kaban tarafından soğuk hava deposunda bekletilen 657 bin lale soğanı dağıtıldı.

(Anadolu Ajansı)