Gazeteci-Yazar-Siyasetçi Kemal Anadol, Bayram Gürkan’ın vefatı nedeniyle gönderdiği başsağlığı mesajında  “büyük üzüntü duydum” dedi.

Anadol mesajında duygularını şöyle ifade etti:

“1968 kuşağından yetişen Gürkan, gerçek bir yurt severdi. Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine bağlı, demokrasiye inanmış, laik ve demokrat gerçek bir CHP'liydi.

12 Eylül öncesi uzun süre Belediye Meclisi üyeliği görevini yerine getiren Gürkan 12 Mart 1971 muhtırasına karşı Ecevit'in verdiği mücadelede onun yanında yüreklice yer alan kadronun içindeydi.

2000'li yıllarda CHP K.Dz. Ereğli İlçe Başkanı olan Bayram Gürkan Ereğli siyasal yaşamı için büyük bir kayıptır.

Ailesine, kızları ve torunlarına ve CHP topluluğuna başsağlığı diliyorum.”

TARİHİ BİR FOTOĞRAF... 2013 yılında Yalı Caddesi'nde  İlker Öncel ve Turgut Civelek'in önerisi ve Eyüp Bektaş'ın organizasyonu ile Ereğli'de öyle bir gece yapıldı ki...  Siyasetin önde gelen isimleri uzun yıllar sonra aynı masada bir araya gelip "Aldırma Gönül" bile söyledi. İşte o geceden bir anı. Turgut Civelek, Zeki Oker, İlker Öncel, Bayram Gürkan ve Nedim Ünal. Aradan geçen sekiz yıl içinde o geceye katılanlardan kimler veda etmedi ki yaşama. Mahir Çetin, Ali Deliak, Bekir Sayan, Zeki Oker ve şimdi de Bayram Gürkan.

O geceden bir anı