Nimet İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Sn.Hanefi Çağ ve 3.Sınıf öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle,daha önce okullarında 21 yıl görev yapan eski okul müdürü ve öğretmenlerinden Tahir Yamaner’i, hasta yatağında ziyaret ederek 69. Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Nimet İlköğretim Okulu İngilizce Öğretmeni Hanefi Çağ ve 3. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci, geçmiş yıllarda Nimet İlköğretim Okulu’nda 21 yıl müdürlük ve öğretmenlik yapan 88 yaşındaki Tahir Yamaner’i evinde ziyaret ederek bu özel günde eski öğretmenlerini mutlu ettiler.

 

Bir süredir rahatsız olan ve şu an Nimet Hoca Sokaktaki evinde istirahat eden Tahir Yamaner ve ailesi, küçük öğrencileri ve öğretmenlerini ellerinde karanfillerle görünce oldukça heyecanlanırken, ziyaretçileri tek tek Tahir Hoca’nın ellerinden öperek Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

 

Tahir Yamaner, her ne kadar rahatsızlığı nedeniyle rahat konuşamasa da, kendisini ziyaret ettikleri için misafirlerine geldikleri için teşekkür ederken, ailesi tarafından öğrencilere öğretmenlik hayatı hakkında kısaca bilgiler verildi. İngilizce Öğretmeni Hanefi Çağ kısa bir süre de olsa emekli öğretmen Tahir Yamaner ile sohbet ederken, ardından öğrenciler 88 yaşındaki Tahir Yamaner’in öğretmenler gününü kutlayarak kendisine veda ettiler. 

 

Bir süredir solunum ve kalp yetmezliği teşhisi ile yoğun bakımda olan Tahir (Hoca) Yamaner, yıllarca Ereğli çevre köylerinde ve merkezinde görev yapmış ve çok sayıda öğrencisi tarafından saygıyla hatırlanmakta ve bu yıl 69. Öğretmenler Gününü kutluyor.

 

 

TAHİR YAMANER KİMDİR?

Kdz.Ereğli’nin Şamlar Köyünde 1927 yılında dünyaya  gelen emekli öğretmen Tahir YAMANER,ilkokul ve ortaokulu bitirdikten sonra 1940 yılında Kastamonu Gölköy Enstitüsü'nde eğitime devam etti. 1945 yılında okulunu başarıyla tamamladıktan sonra kendi köyünde öğretmenlik yapmaya başlayan Yamaner 1948 yılında Mahmure Hanım ile evlendi. 

Abdi Köyünde ve Kızılcapınar’da öğretmenlik yaptı. 1960 yılında şimdileri Öğretmen Evinin bulunduğu yerdeki Nimet İlkokulunda öğretmen olarak görev yapmaya başlayan Yamaner 1964 yılında da bu okulda Müdür olarak görevlendirildi. 1981 yılında 36 yıllık eğitim öğretim yılının ardından canla başla  çalıştığı Nimet İlkokulu’ndan emekli oldu. 

Bu yıl 69. öğretmenler gününü kutlayan Tahir Yamaner; Müfide, Mahir, Mürşide ve Maksude adında dört çocuk sahibi ve her çocuğundan 2’şer tane dünya tatlısı torunu var.  

YAMANER, Atatürk’ün doğumunun 100. yılında başlatılan Okuma-Yazma Seferberliği’nde göstermiş olduğu hizmetlerden ötürü Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 27 Ağustos 1982 yılında Başarı Belgesi alırken, 1974 Uluslararası Kanser ve Savaş Haftasında ki çalışmalara katılarak göstermiş olduğu yardımlardan dolayı Teşekkür Plaketi ile ödüllendirildi.  

 

2010 yılında 21 yıl görev yaptığı Nimet İlkokulunda yeniden düzenlenen Çok Amaçlı Salona katkılarından dolayı; Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü (MEM) Turan AKPINAR,  Okul Müdürü Ali TURAN ve Müdür Yardımcıları ile Okul Aile Birliği temsilcileri ve aile fertlerinin de katıldığı törende kendisine plaket takdim edildi.