Ereğli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Abdullah Hasçelik, vakfın ilk yedi aylık dönemde 8 bin 181 kişiye 437 bin TL ayni ve nakdi yardım yaptığını belirtti.

Abdullah Hasçelik, yapılan yardımların para yardımı, yol ücreti yardımı, gıda yardımı, barınma yardımı, işitme cihazı yardımı, ilaç yardımı, tıbbi malzeme yardımı, kömür yardımı, nakliye ücreti, eğitim yardımları, kurs yardımları olarak gerçekleştirildiğini söyledi. Hasçelik ayrıca, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle gıda yardımı çalışmalarının sürdüğünü, yine kış mevsiminin yaklaşması sebebiyle bu yıl 3 bin kişiye 750 kilogramlık kömür yardımı yapacaklarını ifade etti.

Eğitim ve sağlık konusundaki aylık yardımların da sürdürüldüğünü, bunların dışında da gerek iş getirisi gerekse de proje yardımlarının devam ettiğini sözlerine ekleyen Hasçelik, "Yardımın her alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaçları değerlendiriyoruz. Vakfa gelen talepleri mütevelli heyetinde değerlendiriyoruz. Yapılan müracaatlar mütevelli heyeti toplantılarında teker teker değerlendiriliyor. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yardım edilmesi uygun görülüyor. Bu çalışmaların değerlendirmesini de yıl sonunda yapacağız." dedi.