Zonguldak'ta yaşayan 107 yaşındaki Ayşe Kibar, 5. kuşak torunlarını gördü. Ayşe Kibar, torununun torununun çocuğunu gördü. Üç kez evlenen Ayşe Kibar, yedi çocuk dünyaya getirdi. 200 üzerinde torunu olan Ayşe Kibar'ın hiçbir sağlık problemi bulunmuyor. Rumların köylerini basmasının ardından çıkan seferberlik sonrası kız kardeşi ile 7 yaşında Trabzon'un Of ilçesinden Giresun'un Eynesil ilçesine kaçan Ayşe Kibar, uzun yıllar burada yaşadı. Kısa süre sonra kız kardeşini kaybeden Ayşe Kibar'ın Eynesil'de ağabeyi buluyor. Of'tan kaçtığında 7 yaşında olan Ayşe Kibar, 37 yıl sonra Nüfus Cüzdanı çıkarıyor. Ayşe  Kibar'ın Nüfus Cüzdanı'nda sadece yıl olarak 1328 yazıyor. Dört yıldır çocukları Gülizar ve Mustafa Kılıçarslan'ın yanında kalan Ayşe Kibar,  kendi işini kendi görebiliyor. Bastonuyla yürüyor ve kendi yemek kaplarını taşıyor. Çocuklarının ve torunlarının Türkiye'nin 4 bir yanında olduğunu belirten Kibar,  bazılarının kendisini ziyarete gelmediğini söyledi.
Ayşe Kibar'ın en büyük kızının 90 yaşında olduğunu belirten diğer kızı Gülizar Arslankılıç, şöyle konuştu: "Bu zamanında kendini hiç yormamış, çalışmamış. Irgat almış günlükçü almış onları çalıştırmış, kendi baskı altına girmemiş. Kendi istediği gibi yaşamış. Olur olmaz şeyler yemez. Doktora gitmemiş, bir sağlık problemi yok. İlaç kullanmıyor, bazen 'Başım ağrıyor' diyor ben de ona benim ağrı kesicimi veriyorum. Doktor gayet sağlıklı olduğunu söyledi. Sadece yaşlılık olduğu için sinir damarlarında biraz rahatsızlık var kendi kendine konuşuyor. Vakti sağlığı yerinde. Biz ise çalıştık ilaçla yaşıyoruz."
HAFTADA 10 KİLO YOĞURT YİYOR  
Gülizar Arslankılıç, annesinin olur olmaz şeyler yemediğini belirterek, yıllarca annesinin bakıcı kadın tutarak ona yemek yaptırdığını söyledi. Annesinin et, tavuk, plav, makarna ve haftada on kilo yoğurt yediğini anlatan Arslankılıç, şunları söyledi: "Bir kadın tutuyormuş 'Bana arkadaş ol' diyormuş. Geliri iyiydi. Fındığı oluyordu, maaşı vardı, 4 katlı evi var. Bizim ayrı evimiz var. Yazın kardeşlerimizle birlikte gidiyoruz." Ayşe Kibar'ın damadı Mustafa Arslankılıç ise, Ayşe ninenin kesin yaşının tam belli olmadığı belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "1912'de seferberlik nedeniyle Of'tan kaçmış iki kız kardeş Eynesil'de kalmış. Öteki kız kardeşi de ölmüş daha sonra.
37 sene sonra Of'tan gelen kardeşi bunu bulmuş. O zaman nüfus kağıdı çıkarmışlar. Of'tan kaçtığında yedi yaşındaymış."