Kdz.Ereğli'de Fiziksel Engelliler Derneği üyelerine hayırseverler tarafından alınan 7 adet tekerlekli sandalye davul zurna ve köçek eşliğinde verildi.

Kırmacı Mahallesi'ndeki Fiziksel Engelliler Derneği İş Atelyesi Mesleki Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Sonay Aral, 94 köy ve ilçe merkezinde 2 bin kayıtlı engelliye hizmet verdiklerini söyledi.

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırseverler tarafından derneğe teslim edilen 7 engelli tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Aral, "Kamuoyundan engelliler konusuna duyarlı olmalarını engellilere acımak yerine imkan tanımalarını istiyoruz" dedi.

Yaklaşık 1 yıldır tekerlekli sandalye beklediğini anlatan 27 yaşındaki İpek Demirtaş, ""Allah razı olsun herkesten, derneğimizden. En azından kendim dışarı çıkabileceğim, bir şeyler alabileceğim, kendi alışverişimi kendim yapabileceğim, çok mutluyum" dedi.

Fiziksel Engelliler Derneği'ni ziyaret için gelen "Grup Şenlendirici" davul zurna ve köçek eşliğinde tekerlekli sandalyelerine kavuşan engellilerle oynadı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)