Zonguldak'ta zemininde kayma olan 7 katlı apartmana tahliye kararı çıktı. Bazı vatandaşlar apartmanı boşaltırken, bazıları oturmaya devam etti.

Zonguldak İncivez Mahallesi'nde 199 yılında inşa edilen 22 ailenin yaşadığı 7 katlı apartmanın zemininde kayma ve kolanlarında çatlaklar tespit edildi. Apartmanda incelemelerde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Zonguldak Belediyesi ekipleri apartmanda bulunan ailelere apartmanı boşaltmaları için tebligat verdi. Binada 2006 yılında aynı nedenden dolayı güçlendirme yapıldığını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, zemindeki kayma ve kaymaya bağlı çatlak nedeniyle binanın boşaltılmasının kararlaştırıldığını kaydetti. Güngör, Sayın Valimizle bu konuyu görüşüyoruz. Başbakanlık Afet Genel Müdürlüğümüzden konuyla ilgili destek talep edeceğiz. Durum kötü görünüyor dedi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nca ödenek gönderilmesi durumunda mağdur olan vatandaşlar için kira yardımında bulunulacağı belirtildi. Öte yandan bazı aileler tebligata uyarak apartmanı boşaltırken, bazı vatandaşlar da oturmaya devam ediyor.