Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, belediye sınırlarına dahil edilen güzergahta gerekli tüm önlemlerin en ince detayına kadar alındığını söyledi.

 


Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli-Alaplı karayolundaki 1,5 kilometrelik sahil şeridinde devam eden çalışmaları inceledi.

 

BAŞKAN UYSAL BİZZAT İNCELEDİ

Ereğli ve Alaplı ilçeleri arasındaki sahil şeridinin bir bölümünün belediyeye yeni devir edildiğini hatırlatan Uysal, yaptığı açıklamasında, "Deniz mevsimi yaklaşıyor ve biz de sorumluluk olduğumuz bölgede yeni düzenleme çalışmalarına başladık" dedi.

 

7 GÖZETLEME KULESİNDE 15 CANKURTARAN

Bölgeye kurulan 7 gözetleme kulesinde toplam 15 cankurtaranın yanı sıra yeni alınan deniz motoru ile yaşanabilecek olumsuzluklara anında müdahale edileceğini anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi: "Sadece Ereğli ve Alaplı ilçelerimiz değil farklı illerden de çok sayıda kişinin geldiği plaj tesislerimizde üzücü olayların yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi en ince detayına kadar alıyoruz. Geçtiğimiz yıl 100'e yakın boğulma tehlikesi geçiren vatandaşımızı kurtardık, 3 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Bunları bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Gerekli önlemleri aldık. Bize devir eden sorumluluk bölgesinde üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz.

 

"HEDEFİMİZ MAVİ BAYRAK"

Tesislerimizdeki kabinlerin bakım ve boyaları yapıldı. Duş alma yeri düzenlendi, çiçeklendirme ve çevre düzenlemesi yapıldı. Kumsalı temizleyip, şezlong ve piknik masalarını koyduk. Denize yakın alandaki metal ferforjeleri yeniledik. Hedefimiz mavi bayrak"

 

VATANDAŞLARA DİKKAT ÇAĞRISI

Vatandaşların deniz mevsiminin başlaması ile görevlendirilen cankurtaranların talimatlarına mutlaka uymalarını isteyen Uysal, "Kulelerde bayraklar olacak. Kırmızı bayrak olduğu zaman denize girmemelerini ve görevlendirilen can kurtaranların talimatlarını dinleyerek hareket etmelerini istiyoruz" dedi.

 


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)