Alaplı İlçe Nüfus Müdürlüğü ilçede nüfus cüzdanında kimlik numarası olmayan 70 yaşın üzerindeki vatandaşların yeni nüfus cüzdanlarının yenilenmesi konusunda örnek bir uygulama başlattı.
İpek, gerekli işlemlerin yakınları tarafından yapılması ve ulaşımın temin edilmesi halinde 70 yaş üzeri, yatağa bağımlı, yolculuk yapması sakıncalı olan hasta vatandaşların T.C kimlik numaralı yeni nüfus cüzdanlarının Nüfus Müdürlüğü görevlilerince evlerinde teslim edileceğini söyledi. İlçede 2010 yılı itibariyle toplam 851 vatandaşın nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olmadığının tespit edildiğini ve yapılan çalışmalar neticesinde bu sayının 422'ye düşürüldüğünü kaydeden İpek, “Bilindiği gibi vatandaşlarımızın bütün resmi işlemleri T.C. kimlik numarası üzerinden yapılmaktadır. Bu nedenle de vatandaşlarımızın resmi işlemlerinde kimlik numaralı nüfus cüzdanı ibra etmeleri zorunluluktur. Bu bağlamda, bakanlığımızın yaptığı bir çalışma ile Ülkemizde T.C. kimlik numarası olmayan nüfus cüzdanı taşıyan vatandaşlarımız tespit edilmiştir. Bu çalışmada Alaplı ilçemizde 26 Kasım 2010 tarihi itibariyle 851 vatandaşımızın T.C. kimlik numarasız nüfus cüzdanı taşıdığı tespit edilmiştir. Bu vatandaşlarımızın nüfus cüzdanlarını değiştirilmesi konusunda ilk önce muhtarlarımızla bir çalışma yürüttük. Bu konuda muhtarlarımız iyi bir çalışma yaptılar, bu nedenle tüm mahalle ve köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Daha sonra bu 851 vatandaşımıza yazı gönderdik. Bu çalışmanın sonucunda şu ana kadar 2 ayda 382 vatandaşımız nüfus cüzdanlarını değiştirerek T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı verdik, 1 Şubat 2011 tarihi itibariyle Alaplı ilçemizde nüfus cüzdanlarında kimlik numarası olmayan 422 kişi kaldı. Bu vatandaşlarımızın işlemlerinde sıkıntı yaşamamaları için nüfus cüzdanlarını bir an önce değiştirmeleri gereklidir. Bu 422 vatandaşımıza ikinci defa yazı gönderdik. Ayrıca, bu çalışmalar sırasında, daha önce ölmüş ve ölümü nüfus müdürlüğüne bildirilmemiş 47 kişi tespit ettik. Kolluk kuvvetlerimize tahkikat yaptırarak bu kişilerin ölümlerinin nüfus kütüğünden düşüm işlemlerini gerçekleştirdik. Bu çalışmayı yaparken de ilçe Jandarma Komutanlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz yaptığımız büyük fedakarlık örneği gösterdiler. Bunun için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak vatandaşın menfaatine yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden İpek, “Bu 422 vatandaşımıza ait liste üzerinde yaptığımız incelemelerde köylerimizde ikamet eden 31 kişi, ilçe merkezimizde 11 kişi olmak üzere toplam 42 vatandaşımızın 70 yaş ve üzerinde olduğunu tespit ettik. 70 yaş ve üzeri 42 vatandaşımızın eşi veya çocuklarından birisi gerekli belgelerle müdürlüğümüze müracaat etmeleri ve ulaşımı temin etmeleri halinde 70 yaşın üzerindeki bu vatandaşlarımızın T.C. kimlik numaralı yeni nüfus cüzdanlarını düzenleyerek evlerinde teslim edeceğiz. Nüfus Müdürlüğü'ne getirtmeyeceğiz. Ayrıca yatağa bağımlı, yolculuk yapması sakıncalı olan hasta vatandaşlarımız konusunda da yardımcı olacağız. Bu konuda geniş bilgi almak isteyen vatandaşlarımızın Nüfus Müdürlüğümüze müracaat etmelerini rica ederiz. Yürüttüğümüz bu çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın menfaatine olan bir hizmettir. Bu nedenle nüfus cüzdanında kimlik numarası olmayan vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.