AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, 69 Ambarları'nın bulunduğu alana yapılması planlanan ve sorun çıkan hastane yerinin belirlendiğini belirterek, yeni hastanenin mevcut hastanenin olduğu yere yapılacağını kaydetti. 

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Hastane yerinde sorun çıkması nedeniyle yeni hastanenin mevut hastanenin olduğu yere yapılacağını belirten Uçar, gerekli çalışmaların başladığını söyledi. Stat konusunda da açıklamalarda bulunan Uçar,stat yerinde inceleme yaptıklarını kaydederek, Stat ile ilgili daha önce mevcut haliyle çok eski olmasından dolayı son yapılan etkinlikte onu kullanamadık. Statta bir takım projeler hayata geçirdik, ama stadımızın yenilenmesi lazım. Milletvekillerimiz ve Vali Bey ile stat alanından incelemeler yaptık. Daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduğumuz bir dosyamız vardı. Bu dosyanın içinde yeni bir stat yapımı ile ilgili bir talebimiz vardı. Tabi Türkiye'de 17-18 ilde yeni stat projeleri olduğunu ifade ettiler. 'Zonguldak'a da yeni stadın yapılması için TOKİ'ye arazi gösterebilirsek TOKİ'nin bu stadı hızlı bir şekilde yapabileceğini söylediler. Bu anlamda bir çalışma yapalım' dedik. 'Stadımızın, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün, Gençlik Merkezimizin bulunduğu bölgenin tamamıyla ilgili bir çalışma yapalım, oradaki görüntü kirliliğini ortadan kaldıralım, hem de Zonguldak'a yeni bir stat kazandıralım' dedik. Stat yerinin neresi olması konusunda bir çalışma yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Vali Bey ile birlikte Gökgöl Mağarası'nın hemen çıkışında sağ tarafta 50 dönümlük bir arazi var. Bir takım incelemeler yaptık, şehre yakın. Burası ile ilgili teknik ekibin çalışma yapmasını istedik. Önümüzdeki günler TOKİ yetkililerimizi şehrimize davet edip, bu konuda gerekli çalışmayı yapacağız dedi.

 

HASTANEYİ EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ

Yeni hastanenin mevcut hastanenin olduğu yere yapılacağını belirten Uçar şunları söyledi:

 Hastanemizin Zonguldak'ta 30-40 dönümlük bir arazinin üzerine yapılması gerekiyor. Zonguldak'ta 400 yıllık sağlık hizmetini verecek bir yer olsun istiyoruz. Son olarak 69 ambarlarında bir arazi bulduk, bir çalışma yaptık. Zemin etüt çalışması yapıldı. Zemin etütlerinin raporları okundu. Burada büyük sıkıntılar oldu ortaya çıktı. Ağız Diş Sağlığı'nın yer teslimi yapıldı, inşaata başlandı. 7-8 metrede su çıktı. Balçık olduğu ifade edildi. Orada da kazık sistemine geçildi.  Mevcut hastaneyi oraya yaptığımızda inşaat harcamalarının yüzde 40'ının temele gideceği ifade edildi. Buda gerçekten çok büyük bir maliyet getirdi. Bu nedenle hastanenin bir başka yere yapılması gündeme geldi. Mevcut hastanemizin olduğu yerde bulunan poliklinikler ve lojmanların olduğu yeri Sağlık Bakanlığı'na devrettirdik ve oraya proje yaptırdık. Şuan oraya hastanenin yapılması, şuanda kullanılan binanın yıkılarak yerine yeni hastane yapılarak, iki hastanenin bir birine tüplü geçit yapılarak bu sorunun çözüleceğini ifade ettiler. Hastanemizin 400 yataklı, arkada yapılacak hastane 300 yataklı olarak şehrimize 700 yataklı hastane kazandırmak istiyoruz. Öncelikle 300 yataklı hastanenin, 2-2.5 yıllık içerisinde yaparak bir an önce şehrimize kazandırmak istiyoruz. Şuanda poliklinik hizmetlerini vatandaşı sıkıntıya sokmadan nerede yapabiliriz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Kısa süre içinde temelleri atılacak. Şuan polikliniklerin olduğu yerde karar verildi.

Hastanenin yapımı sırasında poliklinik hizmetlerinin verileceği yer konusunda çalışma yaptıklarını belirten Uçar, Sağlık Meslek Lisesi daha önce üniversitenin bünyesindeydi. Bunu sağlık Müdürlüğümüz geri aldı. Poliklinik hizmetlerini orada yapabilir miyiz ya da polikliniklerin yakınında bu hizmetleri yapabilir miyiz konularında çalışma yapıyoruz. Vali Bey ile görüme yaptık. Vali Bey Çevre ve Şehircilik İl Müdürü ile görüşme yaptı. Sağlık Meslek Lisesi'nin bulunduğu binanı uygun mu değil mi bu konuda teknik çalışma yapılacak. Sağlım ise, bunun üzerinde durulacak diye konuştu.

 

TEPEBAŞI MAHALLESİ'NDE 2B SORUNU

Tepebaşı Mahallesi'nde yaşanan 2B sorununa değinen Başkan Uçar, konuyu takip ettiklerini söyledi. Muhtarların neden itiraz etmediklerini bilmediklerini belirten Uçar, Arazi bedelleri ile ilgili daha önce belediyenin yapmış olduğu komisyon çalışması ilana açıktı. BU ilandan mahalle muhtarlarının haberi vardı. Muhtarların itirazları varsa başvurmaları gerekiyordu. İtiraz edilmedi, neden olduğunu bilmiyorum. Burada bir tarafın 30 lira, diğer tarafın 800 lira olması çok uçuk rakamlar tespit edilmesi düşündürücü. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Muhammet Balta'nın şehrimizi ziyaretinde kendisine dosya verildi. BU konu Zonguldak'ta değil, Türkiye'nin bazı bölgelerinde bu sorun var. Bakan Yardımcımız bu konuyu takip ettiklerini söylediler. Çalışmaları bizde yakından takip ediyoruz dedi.

 

KARAYOLLARI BÖLGE MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞECEĞİM

Karaman-Zonguldak arasındaki duble yol çalışmalarının istenen seviyede olmadığını kaydeden Hamdi Uçar, şunları söyledi:

Zaman zaman açıklama yapıyorum, kendi atadığımız bürokratlarla ilgili, yapılan yanlışları söylüyorum. Bize 'Hep muhalefet ediyorsun' diyorlar. Yol çalışmalarında ne yazık ki, istediğimiz seviyeye gelemedik.  Merkezi hükümet bu yolla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ihale yapmış, netice itibariyle müteahhide vermiş. Yüklenici firma taşeron firma bulmuş, taşeron firma yeterli olamamış, çalışamamış, yeterli olamamışlar. Birazda Zonguldak'ın coğrafi yapısından oluşan sıkıntılar vardı. Bu sebeplerin arkasına sığınarak, 'şunu yapamadık, bunu yapamadık' demek istemiyorum. Yüklenici firmaların işi taşeron firmalara vermesi sıkıntıya neden oldu. Ben bu konuyu valimiz ve Karayolları Bölge Müdürü ile görüştüm.  Pazar günü yapılan şenliğe giderken Karaman beldesinde yan yol verdiler. Bu yan yolun düzeltilmediğini, 70'li yılların köy yollarına benzediğini kendilerine söyledim. 'Burada yan yol vermişseniz, bu yol çalışması uzayacaksa buraya mucur dökerek bunu rahatlatabilirsiniz' dedim. Hatta 'Madem asfalt çalışmasına girdiniz burada, bunu ivedilikle bitirin' dedim. Biraz da tehditvari konuştum. Karayolları Bölge Müdürümüzden randevu aldım. Kendisi ile bu konuyu görüşeceğim. Bu çalışmaların yüzde 75'inin Karaman-Zonguldak, Ereğli-Zonguldak arasının bu yılsonuna kadar bitireceklerini söylediler. Geri kalan yüzde 25'lik kısımlar, tünel, sanat çalışmalarıdır. 2013 yılında bunların tamamen bitmesi gerekiyor. 2013 yılında bize gelerek, hava muhalefetini, kış artları gibi sebepler üretmesinler. Bir an evvel bitirsinler. Bizde Zonguldak olarak hem Doğu ayağında hem de Batı ayağında duble yollarına kavuşalım. Bunun için yetkilileri takip etmeniz gerekiyor, tehdit etmeniz gerekiyor, sıkıştırmanız gerekiyor, kimi zamanda muhalefet etmeniz gerekiyor. Biz bu tavır ve tepkiyi koymaya çalışıyoruz. Çalışmaların 15 gün içerisinde hızlandırılmadığı taktirde il başkanları toplantısında konuyu Başbakanın önünde Ulaştırma Bakanına ileteceğini söyledi. Yolların yüzde 75'nin bu yılsonuna kadar bitirileceğini belirten Uçar, şöyle devam etti:

 Bu çalışmaları 15 gün içerisinde hızlandırmazlarsa, her ay yapılan il başkanları toplantısında Başbakanımızın huzurunda Ulaştırma Bakanımıza ileteceğim. Özellikle Ereğli bölgemizde heyelanlar oldu, biten yerlerin asfaltlanması konusunda şube şefiyle görüştük. Bu hafta başlayacaklarını söylediler. Bu mevcut haliyle devam ederse bitmez. Makine ve ekipmanları güçlendirirlerse kısa zamanda biter. Oralarda duvar yapılacak alanlar kalmadı. Ilıksu-Zonguldak arasında tünel çalışmaları var. Tünel çalışmaları yol çalışmalarından çok daha hızlı bitecek diye ümit ediyorum. Sapça tüneli ve Üzülmez tünellerinin bitim süresi 800 gün. Bunlardaki avantajlarımızda şu; kış şartları diye bir olay kalmıyor. Yaz-kış bunlarda çalışma yapılabiliyor. Kömürün teşvik kapsamına alınmasını da değerlendiren Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:

 Bölgemizdeki sektörel alanda teşvik alması mutluluk verici. Köksal Bey'in Bakan ile yaptığı görüşmelerde, bölgemizin maden bölgesi olması nedeniyle taşkömürünün de teşvik kapsamına alınması konusunda girişimleri oldu. Bakanımız başkanımızın ricalarını kırmadılar ve bu çalışmaları yaptılar. Bu çalışma bölgemiz için hayırlı olur. Bu çalışma buradaki müteşebbislerimizi rahatlatmış olur.