Zonguldak'ta 19 Şubat`ta okula giderken babasının dayısı olan 70 yaşındaki Mehmet Eyigün'le kaçan 15 yaşındaki Bahar A. Safranbolu'da bir pansiyonda yakalandı.  

Edinilen bilgiye göre, ulusal bir TV programında kayıp kızlarını arayan ailenin kızlarının 70 yaşındaki adam tarafından kaçırıldığı söylenmesi üzerine programı seyreden bir izleyicinin haber vermesi üzerine harekete geçen Safranbolu Emniyeti, B.A. ve Mehmet E.'yi pansiyondan çıkarken yakaladı. 

Bunun üzerine anne Aygül Altınkaya ve baba Sadık Ayvacık Safranbolu Emniyeti'ne gelerek kızlarını teslim almak istedi. Anne Aygül Altınkaya, Emniyet binasına girişinde ,"Bu adamın asılması gerekir, içeriye girince yüzüne tüküreceğim. Bunu bize nasıl yapar, kızımı kandırdı. Bir kez daha kaçırmaya kalkmıştı. Ben ona 1.5 ay evimde baktım, ekmek verdim, bunu nasıl yaptı. Buraya kızımı almaya geldim. Kızımı alıp evimize gideceğim" dedi. 

Safranbolu İlçe Emniyeti'nde yaklaşık 8 saat süren ifadelerden sonra çıkışta, anne Aygül'e "Kızınızı almadan mı gidiyorsunuz" sorusu üzerine anne, "Evet almadan gidiyorum. Devlet şimdilik öyle uygun gördü. Onu çocuk yuvasına verecek" diye konuştu. 

 

EMNİYET ARKA KAPIDAN KAÇIRDI  

Yaklaşık 8 saat basın mensuplarını ön kapıda oyalayan Safranbolu Emniyeti, 70 yaşında Mehmet E. ve 15 yaşındaki Bahar A.'yı Emniyet Müdürlüğünün zemin katında bulunan kazan dairesinden geçirip arka kapıdan kaçırırken, Emniyet Müdürü Yunus Kaya ise gazetecilere, "Kusura bakmayın böyle gerekiyordu. Böyle olması gerekti. Bu tür olaylarda gizli yerimizden kaçıracağız" dedi.  

Bu arada, iddiaya göre, 15 yaşındaki gizlice kaçırılan Bahar A. Karabük çıkışından ailesine teslim edildiği öğrenildi.  

 

170 BİN TL'YE VİLLA SATIN ALDI  

Diğer yandan, 3 çocuk ve 6 torun sahibi Mehmet E'nin 3 gündür Safranbolu'da bir pansiyonda kaldığı ve Safranbolu Harmanlar mevkiinde 170 bin TL'ye bir villa satın aldığı ve kaçırdığı iddia edilen Bahar A.'ya ise altın set takımı aldıkları öğrenildi.  

Olayla ilgili olarak 70 yaşındaki Mehmet E., Safranbolu Cumhuriyet Savcılığı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.