Eğitim-Sen İlçe Temsilciliği, Köy Enstitülerinin kuruluşunun 71. yılını düzenlediği kokteylle kutlandı.

Geçtiğimiz yıl Köy Enstitülerinin kuruluşunun 70. yılı anısına Çaycuma'daki tüm okul kütüphaneleri ve ilçedeki kütüphanelere 5 bin 350 adet kitap armağan eden Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği, bu yıl Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 71. yılını 200 kişinin katıldığı kokteylli bir programla kutladı.
Çaycuma Garden Balık Restaurant'ta düzenlenen kokteyle, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, Çaycuma Milli Eğitim eski müdürü Ömer Yılmaz, Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, Eğitim Sekreteri Muharrem Şengün, Eğitim-Sen Devrek Temsilcisi Ahmet Abanoz, Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği üyeleri, Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunları, emekli öğretmenler, yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda parti, dernek ve meslek örgütü temsilcileri katıldı.
Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, “Köy Enstitülüler, önce dernek kurmuşlar, sonra da Türkiye Öğretmenler Sendikası'nın (TÖS) kurulmasında, TÖS kapanınca TÖB-DER'in oluşumunda, TÖB-DER kapanınca bir başka örgütlenmede öncü olmuşlardır. Eğitim emekçilerinin örgütlülüğünün bugünlere gelmesinde Köy Enstitülü öğretmenlerimizin büyük emekleri vardır. Köy Enstitülerinin Mahmut Makal'dan Talip Apaydın'a, Fakir Baykurt'tan Mehmet Başaran'a onlarca yazar, sanatçı ve bilim insanı yetiştirmiştir. Hiçbir baskı onların şiirlerini, romanlarını, öykülerini önleyemedi” dedi. Programda, Eğitim-Sen üyelerinden Ankara'ya tayin olan Seçkin Hatkaoğlu ile Gökçebey İlköğretim Okulu'na müdür yardımcısı olarak atanan Tuna Yılmaz'a plaket verildi. Kutlama programı, Fotoğraflarla Köy Enstitüleri adlı sinevizyon gösteriminin ardından Eğitim-Sen Zonguldak Şube Eğitim Sekreteri Muharrem Şengün'ün söylediği türkülerle sona erdi.