Zonguldak'ta Yüksel Mahallesi sakinleri, 14 gündür mahallelerine dadanan hırsızları yakalamak her gece fener ve sopayla nöbet tutuyor.

Tepebaşı Mahallesi Yüksel Sokak'ta oturan mahalle sakinleri arife gününden beri mahallelerinde dolaşan hırsız yada hırsızları yakalamak için seferber oldu. Gencinden yaşlısına kadar herkesin yakalamak için büyük uğraş verdiği mahallede halk huzursuz olurken bazı vatandaşlar yaşanan olaylar yüzüne memleketlerine döndüğü belirtildi. Geceleri pusuda bekleyen Yüksel Mahallesi sakinleri emniyet güçlerinden yardım bekliyor. Arife gününden bu yana uykusuz kalan mahalle halkı her gece, el feneri ve cep telefonu ışığı
yardımıyla arama mahallede arama yapıyor. 10 yaşındaki çocuğunun dahi yastığının altında bıçakla uyuduğunu ifade eden Cafer Yılmaz isimli mahalle sakini, bir an önce hırsızların yakalanmasını istedi. Her gece sopayla hırsız nöbetine çıktıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:
"Bu vatandaş artık burayı mesken edindi. Arife gününden beri her akşam bu olay oluyor. Biz artık bıktık. Bazı insanlar evlerini terk edip annesi babasının evinde kalıyor. Tam bir paranoya olduk. 10 yaşındaki çocuk yastık altında bıçakla yatıyor. Benim çocuğumun psikolojisi bozuldu. Benim çocuğumun psikolojisini bozmaya kimin hakkı var. Bize 'Evlerinize geçin' diyorlar. Bu ara sokakta ben evime geçtiğim zaman, komşumun biri evde yok. Onun evine girdiğini ben nasıl göreceğim. Polis haliyle ara sokaklarda
gezemiyor. Sivil polislerimiz dahi olsa, etraftaki insanlar tanımadığı için onları hırsız sanıp da linçe de uğrayabilir. Askeriyenin içine üç kere girildiği görüldü. Yalnız askerlerimiz aradı ama bulunamıyor. Üç tane ayrı ayrı şahıs var. Birebir gören arkadaşlarımız var."
Mahalle sakinleri ise, "Her akşam uyku yok. Gençlerle beraber buralarda hırsız peşinde koşuşturuyoruz. Ne yapacağız bilmiyoruz" diyerek emniyet güçlerinden hırsızın bulunmasını istedi.
Öte yandan polisin, hırsız yada hırsızları yakalama çalışmaları ise sürüyor.