Alaplı'da kutsal topraklara gidecek olan 27 bayan toplam 74 hacı adayına İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri tarafından Menenjit, Çocuk Felci ve Mevsimsel grip aşısı yapıldı.
Alaplı Müftüsü Hüseyin Baş, "İlçemiz Müftülüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı işbirliği ile 57'si Diyanet Hacı adayı ve 17 si,  şirket hacı adayı olmak üzere toplam 74 Hacı adayımızın sağlığının korunması ve bulaşıcı hastalıklara karşı aşıları yapıldı. İlçemizdeki 74 Hacı adayımızdan 57 Diyanet Hacımız 20-21 Ekim 2009 tarihlerinde kutsal topraklara hareket edecektir. Şirket yolu ile gidecek olan Hacı adaylarımızın da Kutsal topraklara hareket edecekleri tarihleri belirleyeceğiz" dedi.
Alaplı İlçe Grup Sağlık Başkanı Dr. Rafet Arslan da yaptığı açıklama da "Kutsal topraklara gidecek olan 74 Hacı adayına Menenjit, Çocuk Felci ve Mevsimsel grip aşısı yapıldığını belirtti. Hacı adaylarının gümrükten geçmesi için menenjit aşısının zorunlu olduğunu belirten Arslan," İlçemizde kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımızın sağlığının korunması ve bulaşıcı hastalıklara karşı Menenjit, Çocuk Felci ve Mevsimsel grip aşısı yaptık" dedi.