Kur'an-ı Kerim okuyamamanın burukluğunu yaşayan Yaşar Demir, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için her gün 28 kilometre yol gidiyor

Zonguldak'ta 6 yıl önce hacca giden ve burada Kur'an-ı Kerim okuyamamanın burukluğunu yaşayan 75 yaşındaki Yaşar Demir, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek amacıyla 3 yıldır motosikletiyle her gün 28 kilometre yol gidiyor.
Alaplı Musabeyli köyünde yaşayan Demir, Kur'an-ı Kerim öğrenebilmek için 3 yılda 20 bin 160 kilometre yol kat etti. Demir, yaptığı açıklamada, 3 yıldır Kur'an-ı Kerim öğrenmek amacıyla motosikletiyle her gün köyünden ilçe merkezine gidip geldiğini anlattı.
Yaklaşık 6 yıl önce hacca gittiğini, hac sırasında Kur'an-ı Kerim okuyamamanın acısını ve burukluğunu yaşadığını ifade eden Demir, "2010 yılında bir tanıdığımın mevlidine gitmiştim. Orada bir arkadaşımın teşvikiyle ve içimdeki azimle haftanın 5 günü 28 kilometre mobiletimle yol yaparak Kur'an-ı Kerim öğrenmeye başladım" diye konuştu.
Kış mevsiminde motosiklete binmenin zorluğuna dikkati çeken Demir, şunları dile getirdi:
"Kış mevsiminde köyümden ilçeye motosikletimle gidip gelmek zor oluyordu ama içimdeki Kur'an-ı Kerim öğrenme aşkı engel tanımadı. İlçe merkezinde çocuklarım oturuyor ancak eşim evde yalnız olduğundan dolayı her gün motosikletimle köyüme gidip geliyorum. Motosiklet kullanırken çok dikkatli oluyorum. Özelikle gece saatlerine kaldığım sırada yolda araçlar uzun farlarını yakıyorlar. Ben de araçların geçmesi için yolun kenarına motosikletimi çekerek geçmelerini bekliyorum."
Kur'an-ı Kerim'i herkesin öğrenmesi tavsiyesinde bulunan Demir, "Hocamın gayreti ve azmiyle 3 yılda Kur'an-ı Kerim okumasını öğrendim. 'Gece yatarken bile aklımdan çıkmasın' diye Kur'an-ı Kerim okuyorum. Mobiletimle yolda giderken bile Kur'an okumaya çalışıyorum. 2010 yılından bu yana Kur'an kursuna mobiletimle geliyorum" ifadelerini kullandı.