Kantarcı, gazetecilere yaptığı açılamada, dikilen heykelin ilçede bisiklet kullandırmaya özendirmek adına yapılan faaliyetlerden biri olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşümlerle bisiklet yollarının kullanıma açılmasının ardından ilçede bisiklet tutkusunun arttığını ifade eden Kantarcı, şöyle konuştu:

"Çaycuma'ya yakışacak, değer katacak bir heykeli daha ilçemize kazandırdık. Bisikletle heykelini diktiğimiz İsmail Zengin, belediyemizde 30 yılı aşkın itfaiye amiri olarak görev yapmış, ilerlemiş yaşına rağmen hala tüm işlerini bisikletle görmeye devam eden bir büyüğümüz. Biz bu heykelle vatandaşlarımıza 'bisiklete binin, İsmail Zengin' gibi sağlıklı kalın mesajı vermek istiyoruz. Çaycuma'da bisiklet, yalnızca sağlık ve spor aracı değil aynı zamanda ulaşım stratejimizin de bir parçası oldu. Ne kadar çok vatandaşımızı bisiklete bindirebilirsek ilçemizin karbon izini düşüreceğimiz için insanlığa da o kadar hizmet ediyoruz. Tüm çabamız gelecek kuşaklara tertemiz bir Çaycuma bırakmak. Başta heykeltıraşı Ahmet Uzun olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."


(AA)