Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği ve Çaycuma Belediyesi işbirliği ile Köy Enstitülerinin kuruluşunun 76. yılı etkinliği Çaycuma Belediyesi SEKA Lokalinde yapıldı. 140'ın üzerinde konuğun katıldığı etkinlik büyük ilgiyle izlendi.

 

Etkinliğe Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Akyol ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Çaycuma Kadın Kolları Başkanı Nilgün Temelkuran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ADD Çaycuma Şube Başkanı Kıvılcım Kalyoncu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, SES Çaycuma Temsilcisi Yüksel Düzlü, Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Eğitim Sen Zonguldak Şube eski Başkanlarından Nuri Genç, ZOKEV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk, Bülent Ecevit Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eyriboyun, Emekli İlköğretim Müfettişi Necati Göktaş, Eğitim Sen üyeleri, emekli öğretmenler ve farklı meslek gruplarından isimler katıldı.

 

İbrahim Erman’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik saygı duruşuyla başladı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu öğretmenlerden Mahir Tekin, Saim Şen ve Ali Nuri Güntekin de Köy Enstitüleri üzerine birer konuşma yaptılar. Köy Enstitüleri üzerine slayt gösterimi yapıldı. Emekli olan Eğitim Sen üyelerinden Mehmet Ali Mısırlı, Mustafa Kesici, Mustafa Yılmaz ve Ahmet İrfan Yeğiner’e plaket verildi. Etkinlik kokteyl ile sona erdi.