Kdz.Ereğli İlçe Müftülüğüne bağlı 79 Kur’an kurslarında ikinci yarı yılın 10 Şubat 2014 tarihi itibariyle başladığı bildirildi. 23 Eylül 2013 tarihinde başlayan ve 24 Ocak 2014 tarihinde yarı yıl tatiline giren 79 Kur’an kursunda eğitim ve öğrenime başlandığı açıklandı. Ereğli İlçe Müftülüğünden konuya ilişkin yapılan duyuruda ayrıca kur’an ve dini bilgiler öğrenmek isteyenler için ise proje geliştirildi. Yapılan açıklama şu şekilde:

32 HAFTA SÜRÜYOR


“Müftülüğümüze bağlı 43 adet B ve C Gru-bu, 36 adet D Grubu Kur’an  Kurslarında 2013-2014 eğitim öğretim dönemi 23 Eylül 2013 Pazartesi başlamış ve 24 Ocak 2014 Cuma günü de yarıyıl tatiline girmişti. 15 günlük bir aradan sonra ikinci yarıyıl 10 Şubat 2014 Pazartesi günü başladı. Kur'an kurslarının, örgün eğitimde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile genel bir dini anlayış kazanan bireylere, İslam'ın temel kaynağı olan Kur'an-ı Kerim'i doğru, usulüne uygun okumayı öğrenme ve anlama imkanı veren, ibadetleri yerine getirebilecek yeterlikte Kur'an ezberlemelerine yardımcı olan, temel dini bilgiler eğitimi verilen 32 hafta süren kurslardır.


GÜNDÜZ VE AKŞAM KURS


Diyanet İşleri Başkanlığımız, Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflemektedir. Bu sebeple günlük hayatın koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur’an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayan kamuda veya özel sektörde çalışan/çalışmayan vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde yaygın din eğitimi hizmetinden faydalanabilmeleri için İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Programı hayata geçirilmiştir. Kur'an kurslarında takip edilmek üzere hazırlanan ve uygulamaya konulan öğretim programına uygun olarak İnancım, İbadetim, Peygamberim, Ahlakım adlı ders kitapları ile Kur'an-ı Kerim'i hatasız ve daha kolay öğrenmelerine katkıda bulunmak amacıyla interaktif CD'li yeni bir Elifba hazırlanarak tüm Kur'an kurslarına ücretsiz olarak dağıtılmıştır. Çalışan kadın ve erkekler için Yeşiltepe ve Hatip Kur’an Kurslarımızda akşam kursları yapılmaktadır. Hem gündüzlü hem de akşam kurslarına devam edecek olan vatandaşlarımız Müftülüğümüz ve Kur’an kursu öğreticilerimizden detaylı  bilgileri alabileceklerdir”