Alaplı İlçe Müftülüğü, Merkez Kuran kursundan mezun olan 41 erkek kursiyer için hatim programı düzenlendi. En genci 23, en yaşlısı 73 yaşında olan 41 kursiyer, 8 aylık eğitimin ardından kurs belgelerini almaya hak kazandı. Özer Yazıcı camisinde düzenlenen programda konuşan, Kuran kursu öğretmeni Fatih Gönül, “Hafta içi her gün öğlen namazını ardından 41 kursiyerimize Kuran-ı Kerim okuması öğrenmesi için eğitim düzenledik. 8 ay süren kursumuzun ardından en genci 23 en yaşlısı 73 yaşında olan kursiyerimiz mezun olmanın mutluluğunu yaşadı” dedi.
Kursun en yaşlısı olan 73 yaşındaki Yaşar Demir, Kuran-ı Kerim Okumayı öğrenmek için 8 ay önce Müftülüğe başvurduklarını belirterek şunları söyledi;
“Kuranı Kerim öğrenmenin yaşı yok diyerek 8 ay önce kursa başladım. Burada kurs gören arkadaşlarımızın çoğunluğu emekli insanlar, boş zamanımızı kuran-ı kerim okumasını öğrenerek değerlendiriyoruz. Hocalarımı bize kuran-ı kerim okumayı çok güzel öğrettiler. 8 ay önce okumasını bilmiyordum, ama şimdi kuran okumasını çok iyi biliyorum.” Hatim programının ardından davetlilere hatim aşı yemeği verildi.