Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kozlu’ da özel bir firmanın faaliyet yürüttüğü TTK’ ya bağlı ocakta 7 Ocak 2013 tarihinde eksi 630 kat hazırlığı ve eksi 560 galeri sürme işi sırasında ani metan gazı püskürmesi nedeniyle meydana gelen kazada yaşamını yitiren 8 madenciyi saygıyla anarak şunları söyledi;

“Bundan beş sene önce yine vahim bir maden kazasında 8 canımızı kaybettik. Onları saygı ve minnetle anıyor Cenab-ı Hak’ tan rahmet diliyorum.

Madencilerimiz canlarını hiçe sayarak yerin yüzlerce metre altında dünyanın en zor mesleğini icra ediyorlar. Ülke ekonomisine, bölge ekonomisine katkıda bulunabilmek, evine ekmek götürebilmek için canlarını hiçe sayıyorlar. Bölgemizde bu uğurda maalesef beş binde fazla maden şehidi verdik.

Fedakar ve cefakar madencilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 7 Ocak 2013 tarihinde Kozlu’ da hayatlarını kaybeden 8 maden şehidimiz ile birlikte bütün maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, böylesine acı veren kazaların bir daha yaşanmamasını ümit ediyor, saygılarımı sunuyorum.”