Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Göğüs Hastalıkları uzman Dr. Zülfikar Çelik, Hastanenin fiziki ve personel durumu gün geçtikçe düzeldiğini söyledi.
Çelik, yaptığı açıklamada, Alaplı Devlet Hastanesinde görev alalı 4 ay olduğunu bu süre zarfından hastanenin hasta sayısında artış olduğunu ifade etti.
Poliklinik binasında asansör yapılmasının ardından hasta sayısında daha da artış olacağını düşündüğünü dile getiren Çelik şunları söyledi;

4 ay önce göreve başladım. Göreve gelir gelmez hastanenin fiziki yapısında değişikliklere başladık. Personel'de yeniden görevlendirmeler yaptık. Şu an itibariyle 8 uzman doktorumuzla birlikte günde 500 hastayı muayene ediyoruz. Bu sayı daha da yukarılara çıkabiliyor. Poliklinik binamızın asansörü olmadığı için bir takım sıkıntılar yaşıyoruz.
Buraya asansör yaptırarak hasta sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ve yaklaşık bir buçuk yıldır hizmet veren Merkezi Hasta Randevu Sisteminden (MHRS) vatandaşlar internet üzerinden ya da 182 Alo Randevu üzerinden telefon ile randevu alabiliyorlar.
Ancak günde 500 hastanın muayene olduğu hastanemizde randevu sisteminden 30-40 kişi faydalanıyor. Zaman kaybını önleyen MHRS sistemini vatandaşlarımızın daha etkin kullanmalarını istiyoruz. Sistem hem vatandaşlarımıza hem de hastanemize kolaylık sağlıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın internet üzerinden ya da telefonla randevu sistemini kullanmalarını önemsiyoruz. Sistemi kullanan vatandaşlarımızın sayısının artmasını istiyoruz.