Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı (BAKAF) öncesi, BAKAF heyetinin Kdz. Ereğli  Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın davetlisi olarak Karadeniz Ereğli’ye geldiği açıklandı.

27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarla ilgili olarak belediye şu yazılı açıklamayı gönderdi:

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ilçede başlattıkları turizm atağı kapsamında ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yer aldığı slayt gösterisi ve katalog çalışmalarını gelen heyete sundu. 

Başkan Uysal konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Binlerce yıllık eşsiz bir tarihe sahip olan Karadeniz Ereğli, kültür mirasları, coğrafi yapıları, üretim ilişkileri, üretim biçimi ve üretim çeşitliliği, günlük yaşam ve folklorları ile ülke ve bölgesel turizmin bir parçasıdır.

21. yüzyılın her alanda baş döndüren gelişmeleri karşısında ayakta kalabilmenin, çağı yakalayabilmenin ve muasır medeniyetin üst basamaklarına çıkabilmenin tek yolu iş ve güç birliğidir.

Bu amaç ve doğrultuda düşünülmüş ve Batı Karadeniz bölümünde yer alan Bartın, Bolu, Düzce, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerimizin tanıtımını içeren turizm ve iş birliği fuarı BAKAF için hazırlıklarımıza başladık.

Bildiğiniz gibi ilçemizde başlattığımız turizm atağı kapsamında, ilçeye İstanbul’daki tur rehberlerini davet etmiş ve onlara turizm potansiyelimizi göstermiştik. Bunun yanında turizme katkı verebileceğine inandığımız Bülent Ecevit Üniversitesi Turizm Fakültesi akademisyenleri ile işbirliği içindeyiz.

Bu kez de BAKAF ve Uluslararası Turizm Ajansları ile bir araya geldik. Bu heyette, Lübnan Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Dr.Albert Chamoun, IMC Turizm Acentesi Kurucusu Dr. Mohamad Qawasmi, PR Ajansı Sahibi Chiraz Bhir, İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, BAKAF Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Ömer Kızılboğa, İstamonu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gözde Yüksel hazır bulundu.

Heyettekiler, bölgemizi iyi tanıdıklarını ve ilçemizin gerek tarihi, gerek kültürel, gerekse coğrafi özellikleri açısından turizm değerlerinin çok yüksek olduğunu söylediler. Bunun değerlendirilmesi önerisinde bulunarak her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade ettiler. Bu bağlamda ilçemizin ekonomik geleceği olan turizmin geliştirilmesi konusunda her türlü önerilere açığız.”

Öte yandan Başkan Uysal, turizmcilere ve heyet yetkililerine çeşitli hediyeler verirken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.