Kdz. Ereğli Belediyesi, evcil hayvan satışı yapan işletme sahiplerine yönelik eğitim düzenledi. Zonguldak genelinden 8 işletme sahibine daha sertifikaları verildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Ev Hayvanları Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkında Yönetmelik gereği, evcil hayvan satışı yapan işletmelere yönelik 12’nci eğitim programı düzenledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nde yapılan eğitime, Ereğli ile birlikte Zonguldak Merkez, Kozlu, Alaplı ve Çaycuma’dan 8 işletme sahibi katıldı. Belediye Veteriner Hekimi Özgür F. Coşgun’un eğitmenliğinde Kdz. Ereğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Fuat Karadeniz, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Zonguldak Şube Müdürlüğü temsilcileri  Ayşin Şenel ve Asuman Özbayram’ın katılımıyla verilen eğitimlerde Ev Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, CITES Sözleşmesi, 5199 sayılı Kanun ve Yönetmeliği, Ev Hayvanlarının Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkındaki Yönetmelik, Hayvan Ekolojisi, Hayvan Davranışı, Hayvan Bakımı ve Beslenmesi konuları anlatıldı.

Eğitim sonunda, katılımcılara Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi tarafından sertifikaları verildi, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Köpek Bakımı ve Beslenmesi ile Kedi Bakım ve Beslenmesi kitapçıkları dağıtıldı.

Veteriner İşleri Müdürü Erdal Terzi, 2007 yılında eğitimlere başladıklarını belirterek; “Bugüne kadar 11 kez eğitim programı düzenledik. Son programla birlikte 8 kişiye daha sertifika vererek toplamda 29 işletme sahibine sertifikalarını vermiş olduk” dedi.