Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti. Karşılamada; Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcıları Ahmet Ünver, Mehmet Aslan ve Nizamettin Ören hazır bulundu.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel tarafından; yangın gözetleme kulelerine tesis edilen kameralı yangın gözetleme ve alarm sistemleri, yangına müdahale edecek araç-gereçlerin sevk ve idaresi ile organizasyonu konusunda Vali Kaban’a bilgi verildi.

Orman Bölge Müdürlüğü’nde 2014 yılında 45 adet orman yangını meydana geldiği, 18,11 hiktar alanın zarar gördüğü, ayrıca orman dışı alanlarda meydana gelen 47 adet yangına da müdahale edildiği, Zonguldak’ta ise 8 adet yangında 1,55 hektar alanın zarar gördüğü, orman yangınlarına ortalama müdahale süresinin 16 dakika 24 saniye olduğu, ancak orman yangınlarının doğal birer afet olduğu göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade eden Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, teşkilatın orman yangınlarıyla mücadele konusundaki bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları, orman yangınlarını önleme ve gözetleme çalışmaları, meydana gelebilecek yangınların söndürülmesinde yapılacak iş ve işlemler hakkında Vali Ali Kaban’a açıklamalarda bulundu.

Vali Ali Kaban tarafından teşkilatın orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesi konusundaki gerek teknik donanım yönünden gerekse idari yönden gelinen seviyenin takdire şayan olduğu belirtildi. (Haber Merkezi)