Kdz.Ereğli’de,  Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılım öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin 26-29 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılacağı bildirildi. Tüm hazırlıkları Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yapılan fuarda Kdz.Ereğli’nin tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerinin yanı sıra yöresel ürünlerinin de tanıtılacağı belirtildi.

 

BAŞKAN YARDIMCILARI DA VARDI

Fuara katılım öncesi 20 Ocak Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi’nde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Belediye Başkan Yardımcıları Esra Alpago ve Atilla Bulak, belediye birim müdürleri ile ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

FUARIN İLÇEYE KATKISI…

Toplantının moderatörlüğünü yapan Belediye Basın Bürosu çalışanı Yusuf Zobar, Kdz.Ereğli Belediyesinin söz konusu fuara 2009 yılından beri katılım sağladığını hatırlattı ve fuarın ilçeye sağladığı katkıyı şu sözlerle aktardı:


“EREĞLİ'Yİ TANITMAK”

“Kültür ve Turizm Bakanlığının 2023 Turizm Strateji Planına göre Emitt Fuarına katılan 80 ülke ve yerel 81 ilden katılımcı olanlara ilçemizi tanıtmayı hedefliyoruz. Yine 2023 Strateji Planı hedefi doğrultusunda uygulanmış proje örneklerini ilçemizde uygulama çalışmaları yapmak ve bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz. İlçemizin eko turizm bölgelerini tanıtarak dünyada gelişmekte olan turizm sektörünün pasta payının ilçemize aktarılmasını ve yerel halkın kalkınmasını sağlamak da fuara katılmamızdaki diğer bir amaç”

 


140 METREKARE ALANDA TANITIM

Kdz.Ereğli Belediyesi’nin bu yıl EMİTT fuarında 140 metrekare bir alanda stant kuracağını söyleyen Zobar, stantta tanıtımı yapılacak ürün ve kültürel değerlerle ilgili şu bilgiyi verdi: Stantta promosyon malzemeleri olarak fındık, çilek, çeşitli magnet ve tanıtım broşürleri dağıtılacak. Misafirlerimize öğle yemeği saatlerinde günlük Ereğli pidesi ikram edilecek. Fuar süresince Ereğli’nin 360 derece görüntüsü ve tanıtım için görsel slaytlar döndürülecektir. TTK Armutçuk Müessesemizin simgesi olan madenci heykeli götürülecek ve günlük ikramlar yapılırken iki erkek hosta madenci kıyafeti giydirilecektir. Ayrıca çilek, elpek, çınarlar, Uzun Mehmet, Osman Zeki Oral gibi değerlerimizi tanıtıcı beş adet ayaklı görsel reklam afişi bulundurulacak. Kdz.Ereğli’deki el sanatlarından ahşap yakma, oyma, işleme, oyuncak ve taş işleme sanatçıları tarafından eserleri sergilenecek.

 

GALA GECESİNE SPONSOR OLDU

Zobar, son olarak ise Ereğli belediyesinin fuarın sonunda düzenlenecek ‘Gala Gecesi’ne sponsor olduğunu belirtti ve gecede Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’a plaket takdim edileceğini ifade etti. Toplantıda ayrıca fuarda gösterilecek Ereğli’yi tanıtıcı sinevizyon gösterimi de izlendi. Öte yandan katılımcılara birer form dağıtılarak fuarla ilgili önerilerin yazılması istendi. Toplantı verilen ikramların ardından son buldu.