Türk Kızılayı Kozlu Şubesi, 2010 yılının ilk kan bağışı kampanyasını dün düzenledi.
Kan bağış kampanyasında toplam 80 kişinin kan verdiğini belirten Türk Kızılayı Kozlu Şube Başkanı Dr.İrfan Topal, şunları söyledi;
"2010 yılının ilk kan bağış kampanyası olarak düzenlediğimiz 'Kızılay Kozlu Kan Bağış Kampanyası' için öncelikle Yönetim Kurulu üyelerimiz olan Mehmet Çakır, Özkan Kara, Selahattin Hatipoğlu ve Uğur Taşkeser'e bu kampanyada emeği geçen ve bizlere yardımcı olan Kozlu Belediye Meclis Üyesi Fikret Korkmaz ve Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz'a bize gönüllü olarak destek veren Cengiz Alagözoğulları'na ve Sevda Aras'a ve TDH Kozlu Gençlik Kolları'na, AK Parti Kozlu Belde Teşkilatı'na teşekkür ediyorum. Kampanyamızın amacı; halkımıza güvenli, düzenli kan ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir kampanya olması.
Gönüllü, bilinçli karşılık beklemeyen bağışlar için bu kan bağış kampanyasının düzenleyerek, halkımızı bilinçlendirmektir. Kan bağışı yaparak kan hücrelerinin yenilenmesine sebep oluruz. Vücudumuzun direncini artırırız. Kolesterolümüzü düzenleriz. Kolesterolümüzü dengeleriz. Kan basıncını dengeleyerek sağlıklı bir yaşam kazanılmasını sağlarız. Diğer taraftan çağın gerektirdiği işlemlerden kanı geçirerek, hastanelerde hayat kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımıza sağlıklı güvenilir bir şekilde kan sağlayarak hayat kurtarmayı amaç edindik. Bu anlamda bizlere desteklerini esirgemeyen ve destek veren tüm gönüllü vatandaşlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum."
Başkan Topal, kan bağış kampanyalarını belirli aralıklarla tekrarlayarak Türk Kızılayı Kozlu Şubesi olarak vatandaşların kan ihtiyaçlarını karşılık vermeyi planladıklarını söyledi.