81 İlin kendine özgü, tarihi, turistik mekanları, kültürel öğelerin ve yöresel tatların tanıtılmalarına yönelik tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen, "81 İliz Hepimiz Biriz" proje sunum sergisi Ereğli’de açıldı.



Ören İlk-Orta Okulu’nun hazırladığı, Ereğli Kaymakamlığı ile Ereğli Belediyesi'nin destekleriyle Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’ndaki açılışta konuşan projenin Zonguldak Koordinatörü Semra Yalmancı Yücel, serginin 81 ilde eşzamanlı olarak açıldığını söyledi.

Proje kapsamında 81 ilden 81 okul ve 81 öğretmenin bir araya geldiğini anlatan Yücel, "Okullarda bu hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanıyor. Bu projeyle de Yerli Malı Haftalarında alışılagelen yeme içmenin dışına çıkıp, ülkemizde üretilen yerel ürünlerimiz neler, turistik yerlerimiz, kültürel öğelerimizi içeren konular hakkında her okul kendi afişini hazırladı. Sonra bunları hayata geçirdik ve tüm Türkiye’de şuan bu sergiler açılıyor. Bunun milli birliğimize de güç katacağını düşünüyorum. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak, tüm halkımızı bekliyoruz.”dedi.



Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ören İlk Ortaokulu Müdürü Sabahattin Durgut ve proje koordinatörü Semra Yalmancı Yücel tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.



İllerin yöresel kıyafetlerini giyen öğrenciler ise o il hakkında konuklara tanıtım gerçekleştirdi.

Sergide davetlilere yörelere ait yiyecekler ikram edildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)