Türkiye'nin çeşitli illerinden kente gelen 84 araç ve 168 sürücü, Çilimli ilçesinde hazırlanan özel parkurda yarışarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Zonguldak ve Ereğli'den de çok sayıda kişi katıldı.


Zorluk derecesi yüksek engelleri geçmeye çalışan sürücülerin çoğu, su havuzlarında çamura saplanarak çıkmak için mücadele verdi.  Kadın sürücülerin de katıldığı şenlik vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Şenlik hakkında bilgi veren DÜSOF Başkanı Mehmet Albayrak, Düzce'de geleneksel olarak düzenledikleri şenliğe yüksek katılım olduğunu söyledi.

Şenliklerin dün başladığını ve gece etapında 25 aracın yarıştığını hatırlatan Albayrak, "Bu yıl 8 kadın pilotumuz yarıştı. Toplam yarışan araç sayımız 84, fakat bu, şenliğe katılımın bu kadar olduğunu göstermez. 500 araçlık bir katılım var ve bunların sadece 84'ü yarışıyor." dedi.

Asıl amaçlarının yarışmak olmadığını, doğayı sevenleri bir araya getirmek olduğunu vurgulayan Albayrak şöyle konuştu:

"Herkesin bir hobisi var. Bizim önceliğimiz kamp. Bu yıl kamp alanımızda yer kalmadı. Herkes ailesi ile birlikte buraya geldi. Keyifli, mutlu bir kamp geçirdik. Bizim için yarış aslında ikinci planda. Buraya gelen herkes doğa dostu. Sosyal medya  ortamında yaptığımız bir davetle 500 aracı buraya getirdik." 



(Anadolu Ajansı)