Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin ayrı davalarda 2'si tutuklu 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 

"9 AYDIR TUTUKLUYUM"

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Selan Ş, tutuksuz sanıklar Y,Ş. ve Ş.Ş. ile avukatları katıldı.  Mahkeme heyetinin ilgili kurumlardan gelen yazıları okumasının ardından Selman Ş. savunmasında, "ByLock" kullanıcısı olmadığını öne sürerek, "Kardeşim bize geldiğinde telefonunda programı gördüm. O da bize aile içinde mesajlaşmamız için kurdu. Mesajlaşmamız tamamen aile içindeydi, dışarıdan kimseyle görüşmedik. Yaklaşık 9 aydır tutukluyum. Ailem mağdur olmuştur. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

 

TAHLİYESİNİ HÜKMETTİ

Tutuksuz sanıklar ise suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundu. Avukatlar da müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak, beraatlerini talep etti.  Mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç vasfının lehe değişmesi ihtimalini göz önüne alarak, tutuklu sanık Selman Ş'nin adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.  Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 10 Temmuz'a ertelendi.

 

"KİTAP İKİNCİ EL KİTAPTIR"

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanık Züleyha H. ile avukatı hazır bulundu.  Züleyha H. savunmasında, hakkındaki iddiaları kabul etmediğini belirterek, "Hakkımda ifade veren kişileri tanımıyorum ve ne maksatla da ifade verdiklerini bilmiyorum. Benimle ilgili verilen ifadeleri kabul etmiyorum. Gözaltına alındığım sırada evde çıkan kitap ikinci el bir kitaptır. Ders çalışmak için aldığım kitabın arasından çıkan mektup bana ait değildir. ByLock ve herhangi bir başka program da kullanmadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Heyet, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyalardaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 10 Temmuz'a erteledi.

Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan iddianamelerde, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan, 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

 

(Anadolu Ajansı)