AKP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, partisinin yapılacak olan belde kongrelerini değerlendirdi.
Karaduman, 5 Eylül 2011 tarihi itibariyle başlayan kongre takviminde, delege seçimlerini 9 belde, 19 mahalle ve 7 köyde tamamladıklarını bildirdi. 20 Kasım 2011 Kozlu beldesi, 26 Kasım 2011 ve 9 Aralık 2011 tarihinde de Çatalağzı belde kongrelerinin seçim takvimlerini genel merkeze ilettiklerini ifade eden Karaduman, Merkez İlçe Başkanlığı adaylığı ile ilgili soruya da sürecin henüz erken olduğunu söyledi. Karaduman, açıklamalarında şunları kaydetti:
5 Eylül 2011'de başlayan kongre takvimi ile ilgili delege seçimlerimizi 9 belde, 19 mahalle ve 7 köyümüzde tamamladık. Önümüzdeki günlerde ayın 20 Kasım 2011 Kozlu, 26 Kasım 2011 Çatalağzı, 9 Aralık 2011'de kilimli ile ilgili tarihlerimizi il başkanlığı aracılığı ile genel merkeze ilettik. Bunların devamında 8 Ocak ile ilgili merkez ilçe kongresi ile ilgili seçim takvimimizi verdik.
Genel merkezden seçim takviminin tamamlanmasını bekliyoruz. Bunlar açıklandıktan sonra sırasıyla belde ve ilçe kongrelerimizi tamamlayacağız. Bütün belde ve köylerimizde delege seçimlerini tek liste halinde tamamladık. Bu da partimiz açısından sevindiricidir. Önümüzdeki günlerde de tek liste halinde devamını sağlarsak güzel bir kongre süreci tamamlamış olacağız. Bütün teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.
Teşkilat bünyesinde görev alacak bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Zonguldak'a ve ülkemize yapılacak olan seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. İlçe başkanlığı ile ilgili süreç henüz erken. Önümüzde belde kongreleri var. Bunları tamamladıktan sonra teşkilatımız ve delegelerimiz, milletvekillerimiz, il başkanımız uygun görürse tekrar oturup konuşup bunun değerlendirmesini yapacağız.