Cumhuriyet’in kuruluşunun 87. yıl dönümü nedeniyle Devrek Kaymakamlığı tarafından 9 yıl aradan sonra ilk kez “Cumhuriyet Balosu” düzenlendi.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 87. yıl dönümü nedeniyle Devrek’de 9 yıl aradan sonra ilk kez kaymakamlık makamı tarafından “Cumhuriyet Balosu” düzenlendi. Ev sahipliğini Kaymakam Hüseyin Öner ve eşi Bayan Öner’in üstlendiği ve Çınar Otel’de organize edilen çok sayıda seçkin davetli katıldı. Cumhuriyet Balosunda konuşan Kaymakam Hüseyin Öner, “Artık bir asra yakın tarihi ile milletimizin kültürüne kök salmış olan Cum huriyet tarihindeki en önemli zihniyet ve hukuk değişimlerinden sonra biridir. Atatürk ve Silah Arkadaşlarının bu güzel vatanı bize emanet etmesinden sonra Cumhuriyet rejimi ile süslenmesine müteakip ülkemiz tarih süreci içerisinde çok önemli gelişmeler kaydetmiştir. Cumhuriyet’in bize getirdiği kazanımlara sahip çıkacağız. Değerlere sahip çıkacağız onları geleceğe taşıyacağız. Büyük Atatürk, Şehitlerimiz ve Gazilerimiz başta olmak üzere vatanımıza, Cumhuriyetimize hizmeti olanları rahmet ve şükranla anıyoruz. Fazilet rejimi olan Cumhuriyetin bir ferdi olmak Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olama onurunu sizlerle birlikte paylaşmayı büyük bir onur ve gurur sayıyorum. Cumhuriyetimizin 87. yıldö-nümü kutlu olsun diyor hepinize en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Kaymakam Öner’in konuşmasından salonda bulunan davetliler hep birlikte 10. yıl marşını okudular ve Atatürk’ün hayatı ile ilgili slayt gösterisi izlediler. Düzenlenen balonun ilerleyen saatlerinde havai fişek gösterileri ilçede yaşayan vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. Organize edilen baloya, Kaymakam Hü-seyin Öner ve Bayan Öner, Garnizon Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Belediye Baş kanı Özcan Ulupınar, Eğerci Belediye Başkanı Recep Civelek, Çaydeğirmeni Belediye Baş-kanı satılmış Gebeş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, Askerlik Şube Başkanı Kıdemli Başçavuş Müslüm Yeşil, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, daire müdürleri, askerler, muharip gaziler, işadamları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.