Türk Metal Sendikası bünyesinde kurulu, Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu’nca, “Kadınlar Günü” etkinliği düzenlendi.
Büyük Anadolu Ereğli Otel Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın kutlama mesajını okudu.

Genel Başkanı Kavlak’ın mesajı şöyle:


“Eminim ki; kadın erkek eşitliği sağlanabilseydi, dünya çok daha yaşanılır bir yer olurdu. Bu yüzden kadınların giriştiği eşitlik mücadelesi sadece kendileri için verdikleri bir kavga değildir. Bu kavga, dünyayı daha güzel, daha adil, daha eşit bir dünya haline getirecek müjdenin ta kendisidir. İnsanlık adına kavga verenleri, başta Türk Metal üyeleri olmak üzere bütün emekçi kadınları 8 Mart Dünya Kadın İşçiler Günü’nde saygıyla selamlıyorum.”

 


‘SİZLERİN GÜNÜ’


Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan da, “Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yeni sizlerin günüdür” diyerek şöyle konuştu:


“Türk Metal Sendikası olarak sadece söylemde değil, günümüzde de kadınları sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyoruz. Biz sadece çalışan kadınlara değil, üyelerimizin eşlerine yönelik olarak düzenlediğimiz kadın kurultayları, aile kurultayları ile de sosyal sendikacılık anlayışına öncülük yapıyoruz, yurdumuzun her köşesinde eğitimler, toplantılar düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi, 8 Mart tarihlerinde Kadın Kurultayı düzenleyen tek sendikayız. Bu duygularla; şahsım, çalışma arkadaşlarım ve sendikam adına  hepinize iyi eğlenceler diliyorum.”

 


Başkan Ercan, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet ettiği eşi Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu Başkanı Ayla Ercan’a çiçek takdim etti.


Bayan Ercan da, 8 Mart Kadınlar Günü’nün belirlenmesine neden olan ABD’deki kadın işçi eyleminde ölen 129 kadın işçisi olayını özetlediği konuşmasında şunları söyledi:




“Bu anlamlı gün, ülkemizde de 1921 yılından itibaren “8 mart kadın emekçileri günü” olarak kutlanmaktadır. Kadın doğurandır, bakandır, büyütendir, eğitendir ve çalışandır. Kadın anadır, kardeştir, yardır. Kadın, yaşamın her alanında varlığını hissettiren, fedakar, cefakar, cesaretli ve çalışkandır. Bizler de, bir kısmımız çalışan, bir kısmımız ise ağır sanayide çalışanların eşleriyiz, yani, çalışma yaşamı ve koşullarını en iyi bilen kadınlarız. Dolayısıyla, Erdemir’li çalışan kadınlar ve işçi eşleri olarak, ‘8 Mart Kadın Emekçiler Günü”nün anlam ve önemini daha iyi algılarız. Bu konuda çok daha fazla sözler söyleyebilir, konuşabiliriz. Ancak, bugün bunları konuşmaktan öteye, bir araya gelerek, kaynaşmanın ve eğlenmenin daha uygun olacağına inanarak böyle bir organizasyon düzenledik ve hep birlikte eğleneceğiz.
Biliyorsunuz ki, bugün, Türk Metal Sendikası Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak’ın talimatı ile Ankara’da geniş katılımlı ‘21. Kadın İşçiler Kurultayı’ düzenleniyor. Bizler ise Erdemirli Kadın İşçiler ve İşçi Eşleri Komisyonu adına, ilçemizde sendikamıza ait böyle güzel bir mekan olması dolayısıyla etkinliğimizin burada yapılmasını arzu ettik. Bu konuda gerekli desteği veren başta Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere, genel merkez yöneticilerimize, şube başkanımız Metin Ercan ve yönetimimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.”


Başkan Ercan tarafından günün anısına karanfil hediye edilen 900 davetli kadın, yerel sanatçı Neray’ın seslendirdiği türkü ve şarkılarla gönüllerince eğlendiler.