Alaplı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Ocak, “Kahraman Türk milleti ve kahraman Türk ordusu, Kurtuluş Savaşı’nda Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk komutasında yedi düvele karşı verdiği bu şanlı mücadele ile bütün dünyaya kayıtsız şartsız bağımsızlık ve egemenliğini ilan etmiştir. Milletimiz 30 Ağustos ZAFERİ  ile noktasını koyduğu Kurtuluş Mücadelesi ile tarihe bütün dünyanın unutamayacağı bir destan yazmıştır.
Bu milli ve manevi değere sahip günleri unutmadan ve nesillerimize unutturmadan ilelebet yad etmeliyiz. Millet olarak şunu unutmamalıyız ki, birlik ve beraberlik içinde kurtarılmış bu vatan ve kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti yine birlik ve beraberlik içinde yaşatılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle bu mücadelelerde kanını ve canını vererek bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden bütün Kurtuluş Savaşı kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Bu büyük zaferin 91. yılında bölgesinde istikrarın ve güvenin timsali olan kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyorum” dedi.