Mahdut Mesuliyetli Ereğli Kömürleri İşletmesini yeni kuşaklar bilmez. Kısa adı EKİ olan bu kurum, değil Zonguldak Türkiye’ye iş ve aş veren bir kömür işletmesiydi. Bu işletmenin adı daha sonra Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) olarak değiştirildi.



EKİ’nin adının değişmesi ile birlikte Zonguldak’taki tüm kömür işletmelerinde durum değişti ve Zonguldak’ta geriye gitmeye başladı. İşte, EKİ’nin son dönemlerinde bu işletmede çalışma şansı bulanlardan Salih Yılmaz da vefat ederek aramızdan ayrıldı. EKİ’nin Kandilli’deki  Armutçuk Müessesesi’nin emekli maden şeflerinden olan Salih Yılmaz, oğlu Adnan Yılmaz (EKİ Topoğraflarından) ve gelini Sema Yılmaz (Öğretmen) ile birlikte İstanbul’da yaşıyordu. Bilindiği gibi Sema Öğretmenin kardeşi Seda Yıldız’da ünlü sinema oyuncusu, diğer kardeşi Süha Yıldız’da devlet sanatçısı.

EKİ kültürünün son temsilcilerinden olan Salih Yılmaz, 1996 yılında 68 yaşında kaybettiği eşi Münevver Yılmaz’ın Kdz. Ereğli Şehir Mezarlığı’ndaki mezarının yanına gömülecek. İstanbul’dan cenazesi Ereğli’ye getirilen Salih Yılmaz’ın cenazesi 27 Şubat 2019 çarşamba günü Bozhane Camisinde kılınan öğle/cenaze namazı sonrasında Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.