29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyetin birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde olmaz denilenlerin başarıldığının en büyük örneği olduğunu söyledi.


Başkan Uysal kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü kutlamanın heyecan ve gururu içindeyiz.

Cumhuriyet, aziz Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseri, birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğinde olmaz denilenlerin başarabileceğinin en büyük ispatıdır.

Başta Gazi Mustafa Atatürk ve şanlı bir kurtuluş mücadelesi veren silah arkadaşlarının, çok büyük zorlukların üstesinden gelerek, 29 Ekim 1923′te ilan ettikleri Cumhuriyet, aynı ideallere sahip yeni nesillerin omuzlarında yükselmeye devam etmektedir.

Ülkemizin dirlik ve düzeni için gerekli özenin, Cumhuriyet değerleri çevresinde kenetleneceğine ve yeni eserlerle yüceltilerek geleceğe güçlü bir şekilde taşınacağına olan inancım tamdır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, kahraman gazilerimizi ve vatan şehitlerini rahmet ve minnetle anıyor, tüm bölge halkımızın bayramını kutluyorum.”