Zonguldak İl Tütün ve Kontrol Kurulu, Valilik Kriz Merkezi'nde toplandı. Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre başkanlığındaki toplantıya; Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Birsen Turan, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan, Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Veli Köktürk, Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Mustafa Aydın, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Açıkgöz ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bazı daire müdürleri katıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli de ğişim yaşayarak diğer ülkelere örnek olacağını söyledi. Kötü alışkanlıklardan birisinin, toplumu yok edeceğine inandığını anlatan Emre, ''Ülkemizin başarısı, diğer toplumlara örnek olacaktır. Sadece burada tütün olarak sigara ağırlıklı durumdadır'' dedi.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Esin İlhan da, 2008-2011 yılları arasında kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör ve toplu taşıma araçlarında 18 bin 226 denetimin gerçekleştiğini ve bu denetimlerde 94 iş yerine para cezası uygulandığını belirtti.
Toplantıda ayrıca, Tütün Kontrol Kurulu toplantısında gündeme getirilen ve kapalı alan tanımına uyan otobüs duraklarına uyarı levhalarının asılması konusu değerlendirildi. Kolluk kuvveti yetkilileri tarafından 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 39'uncu maddesi gereği kişilere verilen idari para cezalarının 6111 sayılı kanun ile değişik 4207 sayılı kanunun 5'inci maddesinin 2'nci fıkrası gereği işletmelere verilen cezaların vergi dairelerince tahsiline yönelik işlemlerin takibinde yaşanan aksaklıklar ve sorunların giderilmesine yönelik yapılabilecek işlemler tartışıldı. İl Tütün Kontrol Kurulu toplantılarına katılması gereken üyelerin yapılan toplantılara mazeret bildirmeksizin üst üste katılmamaları nedeniyle üyelik durumları değerlendirildi.